NEA

EuroNCAP, τετράστερα τα Opel Adam και Mitsubishi Space Star

EURONCAP-1-OPEL-ADAM

Το EuroNCAP δεν έκανε φαίνεται διακοπές κι έτσι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έλεγξε με την καθορισμένη διαδικασία των crash test του 5 συνολικά μοντέλα.

Από αυτά τα Lexus iS, Mazda 6 και Toyota Corolla πήραν την καλύτερη δυνατή διάκριση των 5 αστεριών, ενώ το πιο μικρά Opel Adam και Mitsubishi Space Star περιορίστηκαν στα 4. Το Opel Adam έχασε για λίγους βαθμούς το τελευταίο αστέρι, με τις παρατηρήσεις των ερευνητών του EuroNCAP να εστιάζουν κυρίως στις υψηλές επιβαρύνσεις στον κορμό των επιβαινόντων του στην πλευρική σύγκρουση, στην καταπόνηση του αυχένα στις συγκρούσεις από πίσω, αλλά και στη αδυναμία να τοποθετούνται όλα τα παιδικά καθίσματα στις εξωτερικές πίσω θέσεις.

Αντίστοιχα το Mitsubishi Space Star (αναμένεται στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον, ως διάδοχος του Colt) έδειξε αδυναμία στην προστασία των κάτω άκρων του οδηγού στη μετωπική σύγκρουση, καθώς και μια όχι ξεκάθαρη κατάσταση για την απενεργοποίηση του αερόσακου συνοδηγού (για την τοποθέτηση παιδικού καθίσματος).

Με τη συνεργασία του carzine.gr

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!