NEA

Mazda CX-5, ημιαυτόνομο συμβάν με SCBS!

Mazda-CX-5-SCBS-bad-news (2)

Ένας ντίζελ μαζί με τους δύο επιβάτες σε ένα CX-5 τραυματίστηκαν στην διάρκεια επίδειξης του συστήματος SCBS στην Saitama, σύμφωνα με το Bloomberg.

Mazda-CX-5-SCBS-bad-news (1)Τι είναι το Smart City Brake Support ή SCBS; Ένα σύστημα ασφάλειας παρόμοιο με αυτά που εντάσσονται σε αυτά της ημιαυτόνομης οδήγησης. Σκοπός του είναι η ανίχνευση εμποδίων και η ακινητοποίηση (αν χρειαστεί) του αυτοκινήτου. Τέτοια συστήματα υπάρχουν πολλά, από μεγάλες λιμουζίνες μέχρι και αυτοκίνητα πόλης.

Πάντως, το σύστημα της Mazda που περιλαμβάνεται στο στάνταρ εξοπλισμό του CX-5 μάλλον δεν θα περνούσε ποτέ την αξιολόγηση της ADAC. Μετά το συμβάν που έγινε στην Saitama η ιαπωνική εταιρία έσπευσε να απολογηθεί και πλέον το συμβάν ερευνάτε. Πάντως, στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα πρόχειρο τεστ από το Top Gear…

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!