NEA

Mazda CX-5 με τεχνολογία Skyactiv!

mazda-cx-5-skyactiv-6

Παγκόσμια παρουσίαση του νέου Mazda CX-5 στο 2011 Frankfurt Motor Show: Compact Crossover SUV με την επαναστατική τεχνολογία SKYACTIV.

Η Mazda Motor Corporation θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο Mazda CX-5 compact crossover SUV στο 2011 Frankfurt Motor Show (13-25 Σεπτεμβρίου 2011). Το CX-5 είναι το πρώτο μοντέλο νέας γενιάς της Mazda το οποίο ενσωματώνει την επαναστατική τεχνολογία Skyactiv και τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία ‘KODO – Soul of Motion’.

Το Mazda CX-5 θα εξελίξει το fun-to-drive χαρακτήρα που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Mazda και προοδευτικά θα εισαχθεί στις παγκόσμιες αγορές στις αρχές του 2012. Εξελιγμένο γύρω από την τεχνολογία Skyactiv – συμπεριλαμβάνει νέους τύπους κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο, αμάξωμα και σασί- το CX-5 συνδυάζει την οδική συμπεριφορά υψηλής ποιότητας με την εξαιρετική οικολογική απόδοση και τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας.

  • Το νέο compact crossover SUV, είναι το πρώτο όχημα νέας γενιάς της Mazda.
  • Κατασκευασμένο με την τεχνολογία Skyactiv: νέο σασί, αμάξωμα, κινητήρες και κιβώτια.
  • Με στόχο εκπομπές CO2 λιγότερες από 120g/km*
  • Συμπεριλαμβάνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία ‘KODO – Soul of Motion’

Η σειρά των κινητήρων που πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές θα περιλαμβάνει τον SKYACTIV-G 2.0 βενζινοκινητήρα και τον SKYACTIV-D 2.2 πετρελαιοκινητήρα που θα διατίθεται σε εκδόσεις Standard Power και High Power. Όλοι οι κινητήρες παρουσιάζουν επίπεδα ρεκόρ σχέσης συμπίεσης 14:1, εξασφαλίζοντας ιδανική απόδοση. Η Mazda στόχευσε στην δημιουργία ενός SUV με ελάχιστες εκπομπές ρύπων CO2 και κατάφερε να τις ελαχιστοποιήσει σε λιγότερες από 120g/km για τον κινητήρα SKYACTIV-D 2.2 *.

Το CX-5 είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που θα ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Mazda ‘KODO – Soul of Motion’, η οποία παρουσιάστηκε αρχικά στα πρωτότυπα μοντέλα Mazda SHINARI και Mazda MINAGI. Μοναδικά θέματα της σχεδιαστικής φιλοσοφίας KODO περιλαμβάνουν μία νέα μπροστινή όψη με έντονο χαρακτήρα αλλά και δυναμική σχεδίαση, η οποία προσδίδει μία δυνατή αίσθηση ζωτικότητας και ευελιξίας.

Εκτός από τo CX-5…

…στο περίπτερο της Mazda στην Φρανκφούρτη, θα εκτίθεται το Mazda3 FL που προσφέρει μειωμένες εκπομπές CO2, μίαπιο sport και σταθερή οδική συμπεριφορά, ανανεωμένο εσωτερικό και εξωτερικό και υψηλότερα επίπεδα ποιότητας.

Η 64th Internationale Automobil-Ausstellung (IAA), Frankfurt Motor Show θα είναι ανοιχτή για τον τύπο από τις 13 έως τις 14 Σεπτεμβρίου και για το κοινό από τις 15 έως 25 Σεπτεμβρίου. Η Mazda θα δώσει συνέντευξη τύπου την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου από τις 14:15 έως τις 14:30 τοπική ώρα.

* Μοντέλο Standard Power SKYACTIV-D 2.2 με κίνηση στους εμπρός τροχούς, SKYACTIV-MT χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και i-stop.
Πηγή: Mazda ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!