NEA

Seat, νέο Leon Cupra με 265 ή 280 άλογα!

2014-Seat-Leon-Cupra (16)

Με δύο διαφορετικά αμαξώματα και δύο διαφορετικές εκδόσεις ισχύος το ισχυρότερο Leon θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Γενεύη!

Στο σαλόνι της Γενεύης, τον Μάρτιο, θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο κοινό το νέο Leon Cupra (την σειρά Cupra εγκαινίασε το Ibiza, το 1996) το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από μία εκδοχές. Καταρχήν, από τις αρχές του καλοκαιριού θα πωλείται σε πεντάθυρο και τρίθυρο SC αμάξωμα ενώ θα υπάρχουν δύο εκδόσεις. Οι Leon Cupra και η Cupra 280, με δίλιτρο κινητήρα TSI και διπλό ψεκασμό (άμεσο + στον αυλό εισαγωγής), φουλ μεταβλητό χρονισμό και βύθιση για τις βαλβίδες εξαγωγής.

Στην περίπτωση του βασικού Leon Cupra η ισχύς του TSI είναι 265 PS ενώ στην περίπτωση του Cupra 280, η ιπποδύναμη αυξάνεται κατά 15 άλογα όπως μαρτυρούν και τα διακριτικά του. Και τα δύο Cupra συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο DSG-7. Φυσικά, το ταχύτερο είναι το Cupra 280 με 5,7 sec για το 0-100 και κιβώτιο DSG (με μηχανικό είναι 0,1 sec πιο «αργό»). Το βασικό Leon Cupra χρειάζεται 5,8 sec για την ίδια διαδικασία με DSG και είναι το ίδιο πιο αργό με το 6άρι χειροκίνητο ενώ και στις δύο περιπτώσεις η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 km/h.

Επίσης, το νέο Leon Cupra  (που είναι έως 55 kg ελαφρύτερο από το απερχόμενο) διαθέτουν σασί DCC με ενεργά αμορτισέρ, ηλεκτρονικό πολύδισκο μπλοκέ διαφορικό, προσαρμοζόμενη υποβοήθηση για το σύστημα διεύθυνσης, προβολείς LED, σπορ σύστημα πέδησης με κόκκινες δαγκάνες, 4 προγράμματα λειτουργίας μέσω του διακόπτη Cupra Drive και ζάντες 18 ιντσών στη βασική του εκδοχή (19άρες στη 280). Οπτικά ξεχωρίζει από τους ειδικά σχεδιασμένους προφυλακτήρες, τα πλήρως LED φωτιστικά, το φουσκωμένο αμάξωμα με πίσω αεροτομή στο Cupra 280, τις διπλές απολήξεις κ.α. ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα και διάφορες άλλες Cupra πινελιές. Να υπενθυμίσουμε πως Cupra θα υπάρξει και για το Leon ST ενώ αργότερα θα δούμε το πιο καυτό και ταχύτερο όλων Leon Cupra R!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!