NEA

Hyundai ix25, crossover… Πεκίνου!

hyundai-ix25-01

Η κορεατική εταιρία θα παρουσιάσει στο Πεκίνο ένα κόμπακτ crossover με μικρούς κινητήρες και την κίνηση εμπρός…

Αν απορείτε γιατί η Hyundai δεν θα παρουσιάσει στη Γενεύη, αλλά ένα μήνα αργότερα (τον Απρίλιο) στο Πεκίνο το νέο ix25 (στην φωτογραφία το πρωτότυπο Curb του 2011), ο λόγος είναι απλός: εκεί θα κατασκευάζεται το αυτοκίνητο με πεδίο πώλησης την αγορά της Κίνας. Το κορεατικό SUV θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την κινεζική BAIC, θα βασίζεται σε τροποποιημένη πλατφόρμα του i20 ενώ θα εφοδιάζεται με τους βενζινοκινητήρες 1.2 και 1.4 καθώς και με τον 3κύλινδρο 1.000άρη ντίζελ.

Όσον αφορά στην Ευρώπη, εκτός απροόπτου τον Οκτώβριο θα δούμε στο Παρίσι το νέο i20 (κόντρα στο τωρινό Ford Fiesta, το επερχόμενο VW Polo και δίπλα στο νέο Opel Corsa) με κινητήρες 1.2 (ίσως και ένα νέο 3κύλινδρο 1.0) και τους γνωστούς ντίζελ 1.1 και 1.4. Αργότερα θα δούμε και τούρμπο σπορ εκδόσεις κάτω από το νέο παράρτημα Ν.

Επιστρέφοντας στο ix25 οι πληροφορίες μας λένε πως η ύπαρξη ενός ix25 θα αποτελούσε μία καλή προοπτική για την Hyundai απέναντι σε διάφορα μοντέλα με συναφή χαρακτήρα (Ford EcoSport, Renault Captur, Peugeot 2008, VW Taigun κ.α.). Πάντως, εκπρόσωπος της εταιρίας στις ΗΠΑ μίλησε για διεύρυνση της γκάμας των SUV της Hyundai από το νέο έτος ενώ οι Βρετανοί περιμένουν πως και πως για τα καλά νέα και την έναρξη παραγωγής στο εκεί εργοστάσιο. Εκτός και αν αυτή γίνει στην Τουρκία…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!