NEA

Ανανέωση για το Ford Focus – Με νέο 1.500άρη Ecoboost [upd+vid]

2015-Ford-Focus-Facelift (6)

Περίπου στο ενδιάμεσο της πορείας του το πετυχημένο μικρομεσαίο της Ford περνά από το πρώτο του facelift…

Ως παγκόσμιο μοντέλο το Ford Focus αποτελεί ένα best seller για την Ford καθώς φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τα δημοφιλέστερα -από πλευράς πωλήσεων- του 2013. Και συμπληρώνοντας κάτι περισσότερο από τρία χρόνια κυκλοφορίας έφτασε η ώρα για ένα διακριτικό φρεκαρισματάκι με αλλαγές που παραπέμπουν στο νέο Mondeo που θα δούμε τέλη του χρόνου στους ελληνικούς δρόμους.

Το ανανεωμένο Focus θα κυκλοφορήσει πολύ νωρίτερα και μερικές εβδομάδες μετά την πρεμιέρα του στο σαλόνι της Γενεύης ενώ από τη νέα του εμφάνιση ξεχωρίζει η ακόμη πιο …Aston μάσκα καθώς και τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα με τους προφυλακτήρες. Σημαντικές αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό με το νέο πίνακα οργάνων και την διαφοροποιημένη κεντρική κονσόλα με τα λιγότερα πλήκτρα μιας και υπάρχει μεγαλύτερη οθόνη αφής.

H ειδοποιός διαφορά στην γκάμα του ανανεωμένου Ford Focus έχει να κάνει με τον ολοκαίνουργιο 1.5 EcoBoost που θα είναι θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδοχές, με 150 και 180 PS, αντικαθιστώντας τον αντίστοιχο 1.600άρη. Νέος είναι και ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 TDCi που θα πάρει την θέση του 1.6 και θα τον δούμε σε δύο εκδοχές με 95 και 120 PS ενώ σύμφωνα με την Ford οι νέοι κινητήρες είναι έως 19% πιο οικονομικοί σε σχέση με αυτούς που αντικαθιστούν. Επίσης, το λανσάρισμα του νέου Ford Focus αναμένεται να συνδυαστεί και με τη νέα έκδοση 1.0 Ecoboost που δεν επιβαρύνεται από τέλη κυκλοφορίας.

Στο εσωτερικό υπάρχει μια νέα κονσόλα, ενώ το ανανεωμένο Focus θα είναι το πρώτο Ford στην Ευρώπη με το SYNC 2, το προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας που περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών και εξελιγμένο φωνητικό έλεγχο. Παράλληλα εμπλουτισμένος θα είναι και ο εξοπλισμός ασφαλείας, με το Active City Stop να λειτουργεί με ταχύτητα έως 50 km/h, ενώ υιοθετείται και ένα καινούργιο, αναβαθμισμένο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, το Perpendicular Parking.

Στον εξοπλισμό του νέου Ford Focus θα περιλαμβάνεται το σύστημα MyKey, που είναι γνωστό από το Fiesta κι επιτρέπει τον προγραμματισμό ενός κλειδιού, συνήθως για νεαρούς οδηγούς, έτσι ώστε να περιορίζεται η τελική ταχύτητα, η μέγιστη ένταση του ηχοσυστήματος, το οποίο δεν λειτουργεί καν αν δεν χρησιμοποιούνται ζώνες ασφαλείας, ενώ δεν επιτρέπει την απενεργοποίηση συστημάτων ασφαλείας όπως το ESP και το Active City Stop.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!