ΔΟΚΙΜΕΣ

Ford, φιέστα με… Ecoboost! [first drive]

ford fiesta 2013 first drive gr (56)

Το ανανεωμένο Fiesta διατίθεται στην ελληνική αγορά με φρέσκια εμφάνιση και νέους κινητήρες…

Η ανανέωση ενός μοντέλου πολλές φορές δεν αφορά μόνο σε αισθητικές αναβαθμίσεις αλλά και στην προσθήκη νέων εκδόσεων κινητήρων. Έτσι, μετά το νέο Focus και οσονούπω τα C-MAX και Kuga (αργότερα και το Mondeo), ο Ecoboost εμπλουτίζει την γκάμα του νέου Fiesta δίνοντας νέα προοπτική στο γερμανικό supermini. Αξιοσημείωτο είναι πως καμία από τις εκδόσεις του νέου Fiesta δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας μιας και η εκπομπή CO2 δεν ξεπερνά τα 99 g/km.

ford-fiesta-2013-first-drive-gr-5Αναλυτικά, υπάρχουν τρεις τρικύλινδρες βενζινοκίνητες εκδόσεις (με μεταβλητό χρονισμό Twin-VCT σε όλες τις βαλβίδες) με την μικρότερη ατμοσφαιρική να είναι άμεσου ψεκασμού (βασίζεται στον Ecoboost) και να αποδίδει 80 PS. Λόγω της μικρής διαφοράς στον τιμοκατάλογο αλλά και των καλύτερων επιδόσεων το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στις υπερτροφοδοτούμενες 1.0 Ecoboost που αποδίδουν 100 PS και 125 PS.

Την σειρά των κινητήρων συμπληρώνει η ντίζελ 1.6 TDCi Econetic που επιτυγχάνει την μικρότερη εκπομπή CO2 χάρη στην βέλτιστη αεροδυναμική, την μακρύτερη κλιμάκωση του κιβωτίου, τα ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης κ.α. Όλες οι εκδόσεις κινητήρων διαθέτουν και σύστημα stop&start και συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων.

ford-fiesta-2013-tech

ford-fiesta-2013-first-drive-gr-2Οι υπόλοιπες βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη αφορούν στην ανάρτηση με νέα αμορτισέρ και διαφορετική ρύθμιση η οποία γίνεται αντιληπτή από τα πρώτα χιλιόμετρα καθώς η ποιότητα κύλισης και η απόσβεση ανάρτησης είναι βελτιωμένη. Ακόμη πιο αισθητή είναι η βελτίωση του συστήματος διεύθυνσης με την επαναχαρτογράφηση της ηλεκτρομηχανικής υποβοήθησης εξαλείφοντας μία μικρή υστέρηση γύρω από την ευθεία και δίνοντας καλύτερο σε αίσθηση «βάρος» για καλύτερη πληροφόρηση.

Αισθητικά, τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα με στάνταρ φώτα ημέρας (LED για τις sport εκδόσεις), το νέο καπό, τα φλας στους εξωτερικούς καθρέπτες, τη νέα μάσκα με την ευμεγέθη εισαγωγή αέρα (δεν σας θυμίζει κάτι από Aston Martin;) και άλλες σημειακές αλλαγές αρκούν για να τονώσουν την δυναμική όψη του νέου Fiesta. Στο εσωτερικό υπάρχουν ποιοτικότερα υλικά, νέοι χρωματικοί συνδυασμοί, νέες ταπετσαρίες ενώ η κεντρική κονσόλα είναι επανασχεδιασμένη στα σημεία.

SMS=> Ford B-MAX 1.0 Ecoboost 120 PS

SMS=> Ford C-MAX 1.6 TDCi

 

Τιμές πώλησης νέου Fiesta & εξοπλισμός

ford-fiesta_2013_160Εδώ μπορείτε να δείτε τον εξοπλισμό των εκδόσεων ενώ σημειώστε πως το σύστημα ESP προσφέρετε στάνταρ ενώ ξεχωρίζουν αρκετά συστήματα ασφάλειας όπως το Active City Stop. Ενδιαφέρον έχει το Ford Sync  που επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν φωνητικά τηλεφωνικές κλήσεις και μουσικές επιλογές από συσκευές συνδεδεμένες μέσω Bluetooth ή USB. Το SYNC περιλαμβάνει Emergency Assistance, το οποίο συνδέει απευθείας τους επιβάτες με τις τοπικές υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης μετά από ένα ατύχημα στην τοπική γλώσσα.

Ένα ακόμη σύστημα που ξεχωρίζει είναι το MyKey με τη βοήθεια του οποίου οι γονείς αυξάνουν την ασφάλεια στην  οδήγηση περιορίζοντας το βαθμό επικινδυνότητας όταν στο τιμόνι βρίσκονται τα παιδιά τους. Το σύστημα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να διαμορφώνουν τα όρια της μέγιστης ταχύτητας και έντασης του ηχοσυστήματος. Επίσης ενεργοποιεί τη σίγαση του ηχοσυστήματος μέχρις ότου οι επιβάτες δέσουν τις ζώνες τους και εμποδίζει την απενεργοποίηση βοηθημάτων οδηγού, συστημάτων ασφαλείας και των πιο κρίσιμων προειδοποιήσεων.

Φωτογραφίες: Γιώργος Καραγιωργάκης

ford-fiesta-2013-times-gr

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!