ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Suzuki Dualjet και για το Celerio [vid]

Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε μία νέα έκδοση κινητήρα για το μικρότερο της μοντέλο με διπλό ψεκασμό (Dualjet) και εκπομπή CO2 στα 84 g/km.

suzuki-celerio-uk-engine-dualjetΤην τεχνολογία με διπλά μπεκ την έχουμε δει περιστασιακά από διάφορες εταιρίες. Για παράδειγμα, η Lexus ήταν από τις πρώτες που χρησιμοποίησε δύο μπεκ (ένα για άμεσο + ένα για ψεκασμό στην πολλαπλή), αργότερα αυτή η μέθοδος ψεκασμού πέρασε στα GT86/BRZ, ενώ την ίδια τεχνολογία χρησιμοποιεί η Audi στο πρόσφατο 1.8 TFSI και σε άλλα μοτέρ της, όπως το νέο 2.0 TFSI. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως από το 2009 η Nissan είχε εξαγγείλει τον ψεκασμό DIS (Dual Injector System), ενώ η Suzuki χρησιμοποιεί αυτή την μέθοδο από το ανανεωμένο Suzuki Swift και τον 1.200άρη βενζινοκινητήρα (δείτε το παραπάνω σχετικό βίντεο).

suzuki-celerio-uk-engine-dualjet-EGRΗ Suzuki έχει εξελίξει τον ψεκασμό Dualjet (όπως τον ονομάζει) με την Bosch και ουσιαστικά, τα διπλά μπεκ επιτρέπουν τον ταχύτερο ψεκασμό της απαραίτητης ποσότητας καυσίμου επιτρέποντας στο έμβολο να ανεβαίνει ψηλότερα. Πρακτικά αυτό συνεπάγεται υψηλότερη σχέση συμπίεσης για τον Κ10C βενζινοκινητήρα των 1.000 cc με 12,0:1 , σε σχέση με την αναλογία 11,0:1 του Κ10Β. Εδώ να πούμε πως ο K10C αποδίδει 68 PS / 93 Nm, μέση τυποποιημένη κατανάλωση 3,6 lt/100 km και εκπομπή στα 84 g CO2/km στην έκδοση με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων και επανακυκλοφορία καυσαερίων EGR. Σύμφωνα με την Suzuki η τεχνολογία Dualjet θα εφαρμοστεί και σε μελλοντικά μοντέλα, όπως το νέο Swift.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!