NEA

Από 15.340 ευρώ το νέο Toyota Auris

toyota_auris_2015

H Toyota ανακοίνωσε τις τιμές για το νέο Auris, το οποίο ξεκινά άμεσα να διατίθεται στην ελληνική αγορά, φέροντας για πρώτη φορά κινητήρα turbo 1.2 λίτρων.

Το δημοφιλές μικρομεσαίο της ιαπωνικής εταιρίας γυρίζει σελίδα, με τη νεότερη εκδοχή του να είναι πλέον έτοιμη να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά. Το Auris θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού, Live, Active, Style και Lounge, διατηρώντας παράλληλα μία ενδιαφέρουσα παλέτα κινητήρων. Το μεγάλο νέο αφορά στο καινούριο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 1.2 λίτρων, απόδοσης 116 ίππων. Σε βενζίνη υπάρχει ακόμα ο γνωστός 1.33 των 99 ίππων. Από πετρελαιοκινητήρες αυτός που θα διατίθεται είναι ένας 1.4 D-4D, με συνολική ισχύ 90 ίππων, ενώ η γκάμα ολοκληρώνεται με το αντίστοιχο υβριδικό σύνολο των 1.8 λίτρων.

Οι τιμές που έδωσε στη δημοσιότητα ο επίσημος εισαγωγέας ξεκινούν από τα 16.600 ευρώ, για την έκδοση 1.33. Στο κόστος αυτό θα πρέπει να υπολογίζετε μία έκπτωση 300 ευρώ από τη σχετική προσφορά που τρέχει η Toyota, συν άλλα 960 ευρώ το κέρδος της απόσυρσης. Με αυτά, το νέο Auris, πέφτει στα 15.340 ευρώ. Το αντίστοιχο κόστος για την έκδοση 1.2 Τ, η οποία όμως ξεκινά από το δεύτερο πακέτο εξοπλισμού, Active, ανέρχεται στα 19.100 ευρώ (17.840 με το προωθητικό πρόγραμμα και την απόσυρση). Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι από την έκδοση εξοπλισμού Active και πάνω, το Auris θα εφοδιάζεται με το νέο σύστημα collision warning, αναβαθμίζοντας έτσι την ενεργητική ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Αναφορικά με την έκδοση 1.4 D-4D, η αρχική τιμή διάθεσης στο εξοπλιστικό πακέτο Live κυμαίνεται στα 19.420 ευρώ (18.160 με τις εκπτώσεις). Όσο για το Auris Hybrid, θα είναι το μόνο που θα διατίθεται και στις 4 εκδόσεις εξοπλισμού, με τιμή που ξεκινά από τα 20.340 ευρώ ή πιο σωστά 20.040 ευρώ με την προσφορά, καθώς εδώ δεν θα υπάρχει όφελος απόσυρσης. Διαβάστε εδώ τις πρώτες μας οδηγικές εντυπώσεις από την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου στις Βρυξέλλες.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!