NEA

Πόσο έξυπνη θα είναι η τετρακίνηση του Opel Insignia Grand Sport;

2017-opel-insignia-grand-sport-with-awd (8)

Με τον χιονιά που έχει σκεπάσει σχεδόν ολάκερη την χώρα όσοι οδηγούν αυτοκίνητα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς έχουν κάθε λόγο να νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά…

2017-opel-insignia-grand-sport-with-awd (7)Η τετρακίνηση δεν αποτελεί προνόμιο μονάχα των SUV και των crossover, αλλά και των οικογενειακών μοντέλων όπου οι εκδόσεις 4WD του είδους έχουν μεγαλύτερη απήχηση στις βόρειες χώρες και περιοχές. Για παράδειγμα ο όμιλος VW διαθέτει με το Passat εδώ και χρόνια τις εκδόσεις 4MOTION και η Opel θέλει να απαντήσει με μία αντίστοιχη τετρακίνητη έκδοση του νέου Insignia Grand Sport.

2017-opel-insignia-grand-sport-with-awd (6)Με την διαφορά πως εδώ το σύστημα δεν χρησιμοποιεί ένα ηλεκτροϋδραυλικό συμπλέκτη Haldex (ή κάποιου άλλου κλασικού τύπου συμπλέκτη), αλλά το Twinster AWD της GKN με το πρωτοποριακό διπλόδισκο συμπλεκτάκι (μπορεί να σας θυμίζει κάτι και από το πιο σοφιστικέ Honda Legend). Και αν σας θυμίζει κάτι πιο πρόσφατο πρόκειται για το ίδιο σύστημα (δίχως διαφορικό) με του Ford Focus RS όπου η περισσότερο ροπή και στην διάρκεια στροφής κατανέμεται στον πίσω εξωτερικό τροχό (torque vectoring).

2017-opel-insignia-grand-sport-with-awd (1)Το μέγεθος και η κατανομή της ροπής δεν ρυθμίζεται μόνο απο τους αισθητήρες περιστροφής (yaw damping, δυναμικών φορτίων) που «αντιλαμβάνονται» την ποιότητα του οδοστρώματος, αλλά και ανάλογα με την γωνία του τιμονιού  και την διαδρομή του πεντάλ του γκαζιού. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η βέλτιστη λειτουργία της τετρακίνησης και η πρόσφυση, με ένα πιο δυναμικό και σπορ στιλ (ειδικά στο πρόγραμμα Sport).

2017-opel-insignia-grand-sport-with-awd (5)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!