ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πως κατασκευάζεται το αλουμινένιο πλαίσιο του Audi A8; [vid]

H πρεμιέρα του νέου Audi A8 έχει προγραμματισθεί για τις 11 Ιουλίου (στην Βαρκελώνη). Έως τότε αναμένεται μια teaser σειρά από διάφορα στοιχεία…

Για αρχή η Audi μας «σερβίρει» ένα πλήρες πακέτο για το ολοκαίνουργιο αλουμινένιο πλαίσιο του A8, την γνωστή ναυαρχίδα που θα αντιμετωπίσει την BMW Σειρά 7 και την ανανεωμένη Mercedes-Benz S-Class που παρουσιάστηκε στην Σαγκάη. Πριν από 24 χρόνια το A8 ήταν το πρώτο πεδίο εφαρμογής της τεχνολογίας Audi Space Frame και το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με αλουμινένιο πλαίσιο.

Στην τελευταία του εκδοχή η Audi μας δείχνει στο βίντεο την χρήση και άλλων υλικών πέρα από το αλουμίνιο (το οποίο αντιστοιχεί στο 58% του συνόλου της κατασκευής), όπως είναι ο χάλυβας, το μαγνήσιο, και ενισχυμένα κάρμπον στοιχεία με την μέθοδο CFRP που ανέπτυξε πρώτη η BMW (εδώ το πλαίσιο της 7άρας). Σύμφωνα με την εταιρία, το εντελώς νέο πλαίσιο θα καταστήσει το αυτοκίνητο κατά 25% πιο στιβαρό σε σχέση με το παρελθόν, ενώ στις σχεδιαστικές απεικονίσεις φαίνεται και ο νέος τρόπος συγκόλλησης (εδώ ένα παρόμοιο τεχνικό για την Mercedes).

Η Audi επένδυσε σημαντικά ποσά στο εργοστάσιο στο Neckarsulm, όπου κατασκευάστηκε μία νέα γραμμή παραγωγής για το A8 απασχολώντας περίπου 500 άτομα και άλλα τόσα ρομπότ σε τρεις βάρδιες. Από τα σκίτσα το ισχυρό σχεδιαστικά ατού και του νέου A8 θα είναι η μάσκα, ενώ οι χώροι θα είναι μεγαλύτεροι για τους πίσω επιβάτες (κατά 28 χιλιοστά για τα γόνατά τους και 14 χιλιοστά πάνω από τα κεφάλια τους). Οι πίσω πόρτες επίσης θα έχουν μεγαλύτερο άνοιγμα για πιο εύκολη είσοδο και έξοδο από το εσωτερικό του. Οι αριθμοί αυτοί αφορούν την απλή έκδοση, ενώ η έκδοση A8L με το μεγάλο μεταξόνιο όπως είναι φυσικό θα έχει πολύ πιο άνετο σαλόνι.

SMS==> Σε ανορεξία το σύγχρονο αυτοκίνητο!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!