NEASMS

VW: Επένδυση 3 δισ. ευρώ για την εξέλιξη και παραγωγή του επόμενου Golf

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε πως έχει βάλει για τα καλά μπροστά τις διαδικασίες για την εξέλιξη της 8ης γενιάς Golf προχωρώντας σε μία πολύ μεγάλη επένδυση στην γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Wolfsburg.

Το νέο Golf θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019 και πέρα από τις συμβατικές εκδόσεις θα διαθέτει και mild hybrid, όπως οι Golf MHEV & MEHV Plus στα 48V που θα μπει και στο νέο Seat Leon (και φυσικά σε διάφορα άλλα μοντέλα του ομίλου). Το σασί θα ζυγίζει περίπου έως 70 κιλά λιγότερα, την βάση θα αποτελέσει μία εξελιγμένη MQB πλατφόρμα, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων θα είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, θα υπάρχει ένα νέο 3D head-up display.

Αναλυτικότερα στην βάση θα βρίσκεται ο 1.000άρης TSI και ψηλότερα ο 1.5 TSI με την γκάμα των diesel θα τοποθετείται ο νέος 1.5 TDI (που θα αντικαταστήσει τον 1.6 TDI). Φυσικά θα υπάρξουν και πιο βαριές υβριδικές εκδόσεις όπως η GTE (που θα συνδυάζει μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα για κίνηση και ως EV), ενώ το e-Golf πιθανότατα θα καταργηθεί αφού θα εγκαινιαστεί μία νέα σειρά ηλεκτρικών με βάση το I.D. Concept.

Οι πρώτες πληροφορίες αφορούν και στην top έκδοση GTi που θα αποδίδει τουλάχιστον 250 άλογα (το Golf R στα 350) και πιθανότατα θα έχει έναν υβριδοποιημένο δίλιτρο TFSI. Ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα και θα λειτουργεί ως υποβοήθηση στις εκκινήσεις από στάση και στις μικρές ταχύτητες, ενώ παράλληλα θα μπορεί να αναλάβει και το ρόλο ενός booster στις επιταχύνσεις.

Μία ακόμα χαρακτηριστική λεπτομέρεια θα έχει να κάνει με το σήμα του αυτοκινήτου, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα τοποθετηθεί στο κέντρο της πίσω πόρτας, στα πρότυπα του Arteon. Οι διαστάσεις του αμαξώματος θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από του τωρινού μοντέλου για να εξυπηρετείται καλύτερα π.χ. μια οικογένεια, ενώ η σχεδίαση θα είναι πιο δυναμική και θα παραπέμπει στο Arteon. Στο ταμπλό θα υπάρχει νέας γενιάς οθόνη αφής με ακόμη λιγότερους διακόπτες, στάνταρ και μεγαλύτερος πίνακας οργάνων, φωνητικές και ανέπαφες (gesture) έλεγχος εντολών.

Εκτός απροόπτου το νέο VW Golf θα κάνει την επίσημα πρεμιέρα του στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2018 με τις πωλήσεις να ξεκινούν αρχές 2019. Αξίζει να σημειωθεί πως από την συνολική επένδυση των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ ένα σημαντικό μέρος θα απορροφηθεί από το τμήμα έρευνας και εξέλιξης καθώς και ένα νέο σχεδιαστικό κέντρο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!