NEA

Με άνεση και στιλ το νέο Audi A6 Avant

Λίγο μετά την επίσημη πρεμιέρα του τετράθυρου A6 έφτασε και η ώρα της αποκάλυψης και για την στέϊσον έκδοση…

Η οποία είναι πολύ σημαντική αν αναλογιστεί κανείς πως 6 στα 10 μοντέλα A6 που πωλούνται είναι έκδοσης Avant! Σχεδιαστικά η ειδοποιός διαφορά εντοπίζεται από την μεσαία κολόνα και πίσω και στην οροφή που “σβήνει” με μεγαλύτερη κλίση. Το ελαφρώς μεγαλύτερο μήκος (είναι στα 4,84 μέτρα και κατά 1,2 εκ. μακρύτερο) σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο μεταξόνιο προσφέρουν μεγαλύτερους χώρους. Το πορτμπαγκάζ είναι στα 565 λίτρα και φτάνει στα 1.680 λίτρα όταν πέσουν τα πίσω καθίσματα.

Όπως είναι λογικό το εσωτερικό του Avant είναι πανομοιότυπο με της νέας λιμουζίνας A6. Έτσι κυριαρχούν οι δύο οθόνες αφής στο ταμπλό: η μεγαλύτερη 10,1’’του συστήματος infotainment και η μικρότερη 8,6 ιντσών, που βρίσκεται πιο χαμηλά και αφορά τον έλεγχο του συστήματος κλιματισμού. Φυσικά το παρόν δίνουν και όλα τα συστήματα υποβοήθησης, συνολικά 39, καθώς και οι πλήρεις δυνατότητες διασύνδεσης smartphones.

To καινούργιο A6 Avant θα είναι αρχικά διαθέσιμο με τρεις diesel και έναν κινητήρα βενζίνης, με τους εξακύλινδρους να έχουν ήπια υβριδική υποβοήθηση και ηλεκτρικό mild hybrid κύκλωμα 48V. Ενδιαφέρον είναι πως το σύστημα start stop σβήνει τον κινητήρα από τα 22 χλμ./ ώρα και τον ενεργοποιεί ξανά αν υπάρχει ανάγκη από τα 7 χλμ./ώρα. Διαθέσιμη προαιρετικά είναι και η τετραδιεύθυνση.

Ο βασικός πετρελαιοκινητήρας είναι ο 2.0 TDI με 204 ίππους και κινητήριους τροχούς τους εμπρός. Ακολουθούν οι δύο V6 3.0 TDI με 231 και 286 ίππους, με αυτόματο 8 σχέσεων (με μετατροπέα ροπής) και τετρακίνηση quattro. Το σύνολο βενζίνης είναι ο V6 3.0 TFSI με 340 ίππους και συνδυάζεται με 7άρι διπλόδισκο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!