NEA

H Mazda θεωρεί πως οι diesel έχουν δρόμο μπροστά τους

Τα στελέχη μεγάλων εταιριών αρχίζουν και παίρνουν θέση γύρω από την πετρελαιοκίνηση και την παραπληροφόρηση που έχει δημιουργήσει η σχετική αρθρογραφία…

Τελευταία έχουμε δει πολλές εταιρίες και στελέχη να βάζουν τα πράγματα στην θέση τους λέγοντας πως το diesel δεν πέθανε και έχει μπροστά του αρκετά χρόνια. Μετά την Daimler, την Porsche και άλλους κατασκευαστές τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους αφού βλέπουμε νέας γενιάς πετρελαιοκινητήρες σε πολλά νέα μοντέλα, έστω και το diesel περιορίζεται στις μικρές κατηγορίες. Όχι όμως στην μικρομεσαία και άνω, όπως και στα SUV.

Την αναγκαιότητα της πετρελαιοκίνησης τόνισε ακόμη και ο CEO της Mazda τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η πετρελαιοκίνηση στα SUV και πως αποτελεί την καλύτερη λύση όταν ο πελάτης θέλει επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση. Αυτά και πολλά άλλα δήλωσε ο Jeff Guyton σε συνέντευξη του στην ολλανδική ιστοσελίδα AutoRai.

«Μπορούμε να κάνουμε τους πετρελαιοκινητήρες πιο καθαρούς, πιο δυνατούς και ακόμα πιο οικονομικούς. Νομίζουμε ότι αυτή είναι μία καλύτερη λύση από την άποψη του κόστους σε σχέση με ένα υβριδικό όχημα» δήλωσε ο Guyton. Ο οποίος θεωρεί πως τα πράγματα θα μπουν στην θέση τους από τον Σεπτέμβριο που θα τεθεί σε πλήρη ισχύ ο νέος κύκλος μετρήσεων WLTP. Εσείς τι λέτε; Το diesel έχει ζωή ακόμη;

Ευρώπη: Πέφτει το ντίζελ, αυξάνεται το CO2 [blog]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Ο κοσμος φοβαται πλεον να παει να αγορασει Diesel γιατι φταινε οι κυβερνησεις και γιατι επετρεψαν να κυκλοφορουν σαβουρες οπως στην Ελλαδα και για αυτο ειναι σε καραντινα ακομη,Καθε λιγο και λιγακι βγαζουν νομους καταργησης για τους Diesel,πειτε μου εμενα ρε παιδια οτι ενα πρωι που ξυπναω μου λεει η κυβερνηση το euro6 σου δεν θα μπαινει στην πολη γιατι βγηκε ο Euro7 ,λυθηκε το θεμα με το καυσιμο αυτο τελικα?στην Αθηνα μας θα κυκλοφορει ελευθερα και το 2025?Δεν ειναι να δινουμε 15.000 και 18.000 και καθε λιγο και λιγακι να μας τα αχρηστευουν.Εγω θελω να παρω Diesel αλλα φοβαμαι για το αυριο,πρεπει να ξεκαθαριστει το θεμα αυτο και να ενημερωθει ο κοσμος.

    1. Καλησπέρα, στα γρήγορα να πούμε πως δεν υπάρχει κανένας νόμος απαγόρευσης νέων ντίζελ Euro 6. Στην Αττική ισχύει ότι δεν…. εφαρμόζεται πως κανονικά επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο από Euro 5 και μετά. Οπότεκκάποιος θα μπορούσε να πει πως οσο εφαρμόζεται το μέτρο σήμερα τόσο πιθανότατα θα εφαρμοστεί και το 2025 με το “ιδιωτικό συμφωνητικό” που έχει υπογράψει ο Καμινης και που ουσιαστικά δεν έχει περάσει καν από την Βουλή :-)

    2. Προς το παρον αν καταλαβα καλα τα Euro5 δεν εχουν δεχθει απαγορευση,και η προταση του Καμινη ειναι υπο εξεταση σωστα?Οταν ερθουν οι προδιαγραφες Euro 7 τα 5αρια τι θα γινουν?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!