NEASMSΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

VW: Νέος πετρελαιοκινητήρας 2.0 TDI με mild hybrid σύστημα!

Παρά το περιβόητο dieselgate και παρά την έντονη μεταστροφή προς την ηλεκτροκίνηση, τελικά και η VW αποδέχεται πως οι diesel είναι απαραίτητοι ανακοινώνοντας μία νέα γενιά.

Τα νέα έρχονται από το τεχνολογικό συμπόσιο της Βιέννης όπου μετά την ανακοίνωση της Mercedes για ένα νέο diesel στα 1.600 κ.εκ. έρχεται με την σειρά της η Volkswagen να γνωστοποιήσει την νέα σειρά πετρελαιοκινητήρων EA288 Evo. Ο νέος δίλιτρος τετρακύλινδρος diesel θα συνδυάζεται με mild hybrid σύστημα που θα συνδυάζεται με μία μπαταρία λιθίου αλλά στα 12V. Ο νέος πετρελαιοκινητήρας αποδίδει από 136 έως 204 ίππους και πληρεί όλες τις νόρμες σύμφωνα με τον κύκλο WLTP/RDE. Αρχικά το μοτέρ θα μπει στα μοντέλα της Audi (με διαμήκη τοποθέτηση) και κατόπιν σε άλλα μοντέλα του VW Group (εδώ και εγκάρσια στα μοντέλα πλατφόρμας MQB).

Η VW κάνει λόγο για ελαχιστοποίηση της υστέρησης του στροβιλοσυμπιεστή και για σημαντικά καλύτερη απόδοση (η ισχύς και η ροπή έχουν αυξηθεί έως 9%) με βέλτιστη διαδικασία καύσης και θερμοδυναμική διαχείριση (όσον αφορά στις απώλειες). Το νέο καταλυτικό σύστημα με φίλτρο DPF και SCR έχει βελτιωθεί και είναι πιο αποτελεσματικό, όταν η σειρά EA288 εκπέμπει 10 γραμμάρια CO2/ χλμ. λιγότερα.

Όπως είχαμε γράψει, επιβεβαιώθηκε πως το νέο Golf που θα λανσαριστεί το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχει έκδοση mild hybrid που εδώ θα συνδυάζει start/stop με ιμάντα και δευτερεύον δίκτυο στα 48 Volt. Στόχος η μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων.

Καταλυτικά συστήματα: Από τα DPF στα OPF και GPF!

Αξιοσημείωτο είναι πως στην Βιέννη ανακοινώθηκε ένας νέος 1.5 TGI Evo με turbo μεταβλητής γεωμετρίας (VTG) και λειτουργία σε κύκλο Miller. Το μοτέρ αυτό καταναλώνει εναλλακτικά φυσικό αέριο με μέση κατανάλωση 3,5 κιλά/100 χλμ. (με κιβώτιο DSG) και αυτονομία 490 χλμ. (+190 της αμόλυβδης). H ισχύς φτάνει τους 130 ίππους και η ροπή τα 200 Nm.

Bosch: Υπάρχει λύση για τους diesel!

Καταλυτικά συστήματα: Από τα DPF στα OPF και GPF!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!