BLOGNEAΝίκος Ι. Μαρινόπουλος

Θα καταργήσει τους πετρελαιοκινητήρες η Nissan; [blog]

Μία είδηση που ανακοίνωσε πρόσφατα το Automotive News έρχεται και πάλι να αναστατώσει την αγορά αυτοκινήτου. Ωστόσο, μήπως υπάρχει μία δόση υπερβολής;

Καταρχήν το δημοσίευμα του πρακτορείου έσκασε σαν alert με τίτλο πως η Nissan εγκαταλείπει την πετρελαιοκίνηση. Διαβάζοντας όμως πιο αναλυτικά το σχετικό δημοσίευμα διευκρινίζεται πως η Nissan θα καταργήσει σταδιακά και μακροπρόθεσμα (δίχως να αναφέρεται) τις diesel εκδόσεις της και ίσως σε κάθε ανανέωση ή νέα γενιά μοντέλου. Μάλιστα, το δημοσίευμα στηρίζεται σε μία ανώνυμη πηγή που προέρχεται μέσα από την Nissan.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε μία άλλη πηγή που ανέφερε στο Reuters πως η Nissan σκοπεύει να περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίες στην μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα αυτοκινήτου στην Βρετανία, στο εργοστάσιο του Sunderland. Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν υπάρχει φημολογία γύρω από απορρόφηση της Nissan από την Renault και με μαέστρο τον Carlos Goshn. Εδώ να πούμε πως η Nissan έχει το 15% του μετοχικού κεφαλαίου της Renault (δίχως δικαίωμα ψήφου) και η Renault το 43,4% της Nissan.

Το Automotive News συνεχίζει να χρησιμοποιεί την ανώνυμη πηγή εκ των έσω λέγοντας πως η Nissan θα εγκαταλείψει το diesel λόγω των πτωτικών πωλήσεων που θα συνεχίσουν αφού το αγοραστικό κοινό δεν επιθυμεί να επιβαρυνθεί με πιθανή φορολόγησης ή με περιορισμούς κίνησης στα αστικά κέντρα.

Μία άλλη άποψη θα μπορούσε να υποστηρίζει πως η Nissan μακροπρόθεσμα θα αποτελέσει το βασικό σήμα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του ομίλου. Μην ξεχνάμε πως η Renault-Nissan-Mitsubishi είναι πλέον ο μεγαλύτερος από πλευράς πωλήσεων όμιλος στον κόσμο με ότι αυτό συνεπάγεται στην διαχείριση του. Και το μέλλον για μία γιαπωνέζικη μη ευρωπαϊκή αν θέλετε, εταιρία που λάνσαρε το πρώτο ολοκληρωμένο EV (το Leaf) δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από ηλεκτρικό.

Ευρώπη: Πέφτει το ντίζελ, αυξάνεται το CO2 [blog]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Για να καταλαβω κατι,ποια ειναι η αληθες δημοσιευση της Nissan?Δηλαδη δεν αναφερθηκε ποτε για την καταργηση των Diesel επεσε μετατροπη του αρθρου για να προκαλεσουν πανικο στους μελλοντικους αγοραστες?

    1. Για αυτό το έγραψα, μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση το όλο θέμα. Μάλιστα απο χτες το άρθρο το εκαναν upd και έβαλαν και την Toyota μέσα στο παιχνίδι που για τους δικούς της υβριδικούς λόγους δεν θέλει το diesel. Παρακάτω το άρθρο, όπου την ανώνυμη πηγή την αναφέρει ως spokeswoman. Τι να πει κανείς και τι να υποθέσει πλεόν πέρα από χειραγώγηση;

      http://europe.autonews.com/article/20180507/ANE/180509843/nissan-joins-toyota-in-phasing-out-diesels-in-europe

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!