NEA

Η Nissan σταματά την εξέλιξη των κινητήρων diesel για χάρη της ηλεκτροκίνησης

Kαθώς η αγορά αυτοκινήτου αρχίζει να κινείται με γοργά βήματα προς εναλλακτικές μορφές κίνησης (τεράστια η επιτυχία του Leaf στην Ευρώπη), η Nissan ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να πουλά αυτοκίνητα με πετρελαιοκινητήρες στην Ιαπωνία.

Και όχι μόνο εκεί, καθώς θέλει να τα σταματήσει και από την Ευρώπη μετά το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιαπωνία, η Nissan θα σταματήσει εντελώς την ενασχόλησή της με τους κινητήρες diesel και θα επικεντρωθεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παρ’ όλα αυτά, η ιαπωνική εταιρία σε αντίθεση με άλλες όπως το γκρουπ FCA, η Τoyota κ.λπ. δεν θα καταργήσει πλήρως τους πετρελαιοκινητήρες, αφού κρίνει ότι είναι απαραίτητοι στην γκάμα των επαγγελματικών της μοντέλων.

Για αυτά τα αυτοκίνητα οι πετρελαιοκινητήρες δεν θα κατασκευάζονται πλέον από τη Nissan αλλά θα αγοράζονται από άλλους κατασκευαστές. Και σ’ αυτούς μάλλον δεν θα συμπεριλαμβάνεται και η Renault, αφού και αυτή σκέφτεται να σταματήσει την εξέλιξη των κινητήρων diesel.

Πάντως αν όντως ισχύσει αυτή η πρόθεση μένει να δούμε τι θα γίνει με συνεργασίες του γκρουπ όπως για παράδειγμα με την Mercedes και τον 1.5 dCi ενώ σε πρόβλημα θα βρεθεί και η Dacia που στηρίζει πολλά στην πετρελαιοκίνηση και σαφώς δεν είναι έτοιμη να κάνει το βήμα προς την ηλεκτροκίνηση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. μΑ ΣΥΓΝΏΜΗ….ΜΑΣ ΔΟΥΛΈΥΕΤΕ ??
    Η Νισσάν δεν ήταν ποτέ παραγωγός κινήτρων diesel. Το είχε αναλάβει η renault ανέκαθεν, πόσο μάλλον τώρα που θεωρείται η “μητρική εταιρεία”. Με το ίδιο σκεπτικό η reanult θα εγκεταλίψει την ηλεκτροκίνηση επειδή δεν θα κατασκευάσει ηλκετρικούς κινητήρες , επειδή θα τους πάρει από τη Nissan????
    Μην δημιουργείται ψευδείς εντυπώσεις !!

    1. Καλημέρα την άποψη μας και την στάση μας για την πετρελαιοκίνηση την γνωρίζετε

      Fake News: τέλος από τη Γερμανία τα παλιά diesel

      https://www.caroto.gr/2018/05/24/fake-news-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ac-diesel/

      https://www.caroto.gr/tag/πετρελαιοκίνηση

      Τώρα στο σχετικό άρθρο ο συντάκτης προφανώς εννοεί την εξέλιξη/χαρτογράφηση/χρηση των ντίζελ Ρενό η οποία προφανώς θέλει να κάνει την νισσαν πιο ηλεκτρική. Μεγάλο ρόλο παίζει και η Αγγλία όπου η νισσαν έχει εργοστάσιο εκεί και στενή σχέση.

      Όσο για το σχόλιο σας νομίζω πως είναι πιο επιθετικό από ότι μας αρμόζει εδώ στο καρότο και στην πληροφόρηση που προσφέρουμε σε σχέση με άλλους. Φιλικά, Ν. Μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!