NEA

H VW θα επιδοτήσει την αντικατάσταση των παλιών diesel

Μέχρι τα 9.000 ευρώ θα φτάσει η επιδότηση για όλα τα παλιά ντίζελ που κυκλοφορούν στην Γερμανία και σε μια κίνηση έμμεσης «απόσυρσης»…

Ήδη η ενέργεια αυτή «τρέχει» με αρκετά μεγάλη επιτυχία σε 15 πόλεις της Γερμανίας και η Volkswagen (μαζί με άλλες εταιρίες) σκοπεύει να την διευρύνει σε όλη την χώρα.

Στόχος είναι να αποσυρθούν μοντέλα μέχρι και Euro5 δίνοντας οικονομικά κίνητρα τα οποία μπορούν να είναι και ιδιαίτερα υψηλά, με την Bild να υποστηρίζει ότι ίσως αγγίξουν και τα 9.000 ευρώ. Παράλληλα, αυτή η κίνηση θα αναστρέψει την πτώση των πωλήσεων των diesel.

Από την άλλη, οι Γερμανοί κατασκευαστές έχουν συμφωνήσει με τις αρχές να διαθέσουν έως 3.000 ευρώ για την αναβάθμιση software και προσθήκη φίλτρων στην εξάτμιση των «πειραγμένων» diesel. Κάτι που ωστόσο δεν θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όπως υποστηρίζουν περιβαλλοντικές ενώσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!