ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Honda σκοπεύει στον εξηλεκτρισμό όλων των μοντέλων της έως το 2025

Η Honda φιλοδοξεί το 100% των Ευρωπαϊκών της πωλήσεων να αποτελείται από ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης μέχρι το 2025.

Με την ευκαιρία της σημερινής της συνέντευξης τύπου στη Γενεύη, η Honda μίλησε για επιτάχυνση των φιλοδοξιών της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε την πρόθεσή της το 100% των Ευρωπαϊκών της πωλήσεων να αποτελείται από ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης μέχρι το 2025. Η νέα φιλοδοξία επιταχύνει το στόχο που είχε τεθεί το 2017 για τον εξηλεκτρισμό των δύο τρίτων των πωλήσεών της μέχρι το 2025, και γίνεται πλέον πρώτη προτεραιότητα για την παγκόσμια μετάβαση της Honda στην ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο του οράματός της για το 2030. 

Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου, ο Tom Gardner, Αντιπρόεδρος της Honda Motor Europe, δήλωσε, «…από το Μάρτιο του 2017 που δώσαμε την πρώτη μας δεσμευτική υπόσχεση, η τάση προς τον εξηλεκτρισμό έχει επιταχυνθεί σημαντικά. Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις εξακολουθούν να απαιτούν πιο καθαρή μετακίνηση. Η τεχνολογία εξελίσσεται με εντατικό ρυθμό και ο κόσμος αρχίζει να βλέπει με άλλη ματιά το αυτοκίνητο.»

Περαιτέρω επέκταση της πλήρως υβριδικής τεχνολογίας

Στις αρχές του 2019, η Honda παρουσίασε με επιτυχία το νέο CR-V Hybrid, με πλήρως υβριδική τεχνολογία δύο μοτέρ i-MMD. Η Honda εκτιμά ότι η πλήρως υβριδική τεχνολογία θα παίξει βασικό ρόλο στην εκπλήρωση των στόχων της για 100% ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2025.

Η Honda αναπτύσσει λύσεις ενεργειακής διαχείρισης για την Ευρώπη

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στη Γενεύη, η Honda αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες για την ανάπτυξη λύσεων διαχείρισης ενέργειας για την Ευρώπη.  Η ανακοίνωση αυτή βασίζεται στη φιλοσοφία αμφίδρομης φόρτισης Power Manager που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017.

Η Honda στοχεύει να δημιουργήσει μία οικογένεια προϊόντων και υπηρεσιών διαχείρισης ενέργειας που θα παρέχουν μία ολοκληρωμένη λύση για πελάτες EV και διαχειριστές δικτύων ηλεκτρισμού στην Ευρώπη

Ο Tom Gardner δήλωσε: «Αυτή είναι μία σημαντική κίνηση για τη Honda, πρόθεσή μας είναι να προσφέρουμε κορυφαίες καινοτομίες της βιομηχανίας, προσφέροντας  υπηρεσίες στον ενεργειακό τομέα για τη δημιουργία πρόσθετης αξίας για τους διαχειριστές του δικτύου ηλεκτρισμού και πελάτες  EV.”

Η Honda συνεργάζεται με την EV-Tec προκειμένου να εξελίξει περαιτέρω την τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης Honda Power Manager (συμβατή με ηλεκτρικά οχήματα [με μπαταρία] όπως το Honda e Prototype) και σχεδιάζει να προσφέρει μία εμπορική έκδοση τα επόμενα χρόνια. Η Honda ανακοίνωσε επίσης μια συμφωνία με δύο εξωτερικούς συνεργάτες:

  • Την εταιρία Moixa, η οποία ειδικεύεται στην τεχνολογία ‘συγκέντρωσης πόρων’, που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να επωφελούνται από τον διαμοιρασμό της χωρητικότητας της EV μπαταρίας τους.
  • Την Ubitricity, μία κορυφαία πάροχο λύσεων φόρτισης, μεταξύ των οποίων μία καινοτόμα φιλοσοφία φόρτισης στο δρόμο σε αστικές περιοχές

Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσουν μελέτες βιωσιμότητας των τεχνολογιών σε Λονδίνο, Βρετανία  και Offenbach, Γερμανία. Περαιτέρω εξελίξεις αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη χρονιά.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Αγαπάτε το Caroto όσο και εμείς;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ποιοτικό περιεχόμενο που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη στο έργο μας θα ήταν να απενεργοποιήσετε για το συγκεκριμένο ιστότοπο το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Η ομάδα του Caroto