NEA

Tο Ford Puma επιστρέφει ως SUV!

Η Ford παρουσίασε στο Άμστερνταμ το νέο Kuga και ταυτόχρονα ανακοίνωσε την επιστροφή της ονομασίας Puma.

Το νέο Puma δεν θα έχει καμία σχέση με το παλιότερο κουπέ (κυκλοφόρησε την περίοδο 1997-2002), αφού θα είναι ένα κόμπακτ διαστάσεων SUV που θα παρουσιαστεί αυτό το καλοκαίρι. Ίσως το μόνο κοινό στοιχείο να αφορά στο γεγονός πως και το νέο Puma θα βασίζεται ξανά στην πλατφόρμα του Fiesta. Κάτι που σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν τετρακίνητες εκδόσεις.

Άλλωστε τις απαιτήσεις αυτές θα καλύψει το νέο EcoSport που θα συνεχίσει ανάμεσα στο μικρότερο Puma και στο μεγαλύτερο Kuga. Έτσι, η Ford θα αποκτήσει μια πλήρη γκάμα (μικρό, μεσαίο και κόμπακτ SUV) όπως η VW με τα T-Cross, T-Roc και Tiguan.

Στην πρώτη φωτογραφία που βλέπετε διακρίνεται ένα υπερυψωμένο αμάξωμα ενός SUV με αστικές διαστάσεις που παραπέμπει στο Opel Mokka X ή στο Renault Captur. Στο εσωτερικό θα υπάρχει μια πιο εξελιγμένη εκδοχή του Fiesta, αλλά οι ιθύνοντες της εταιρίας μιλούν για βέλτιστη εκμετάλλευση χώρων αναφέροντας πως το πορτμπαγκάζ θα φτάνει τα 456 λίτρα(!).

Σχετικά με τους κινητήρες στην βάση θα υπάρχει ο 1.0 Ecoboost, ο οποίος στην κορυφαία του εκδοχή θα είναι mild hybrid με σύστημα MHEV ιμάντα/ γεννήτριας 48V και ισχύ στα 155 άλογα. Το νέο Ford Puma θα κατασκευάζεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας. Τα SUV έχουν τώρα αναλογία πάνω από 1 στα 5 οχήματα στις πωλήσεις Ford, οι οποίες σημείωσαν αύξηση πάνω από 19% το 2018.

«Θεωρούμε ότι οι καινοτόμες τεχνολογίες και το ακαταμάχητο στυλ του Puma  θα έχουν απήχηση στους αγοραστές μικρών μοντέλων στην Ευρώπη. Εάν θέλετε ένα αυτοκίνητο που να μαγνητίζει τα βλέμματα αλλά και να χωρά όλα τα πράγματά σας, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το βρήκατε», δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης. «Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσφέρουμε στους πελάτες την ευελιξία που επιθυμούν υιοθετώντας έναν προηγμένο και εμβληματικό σχεδιασμό, ώστε να μπορέσουν να οδηγήσουν το καλύτερο αυτοκίνητο που είχαν ποτέ.»

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!