NEA

Η BMW δεν θέλει να «σκοτώσει» τον V12

Σε μια εποχή που η αυτοκινητοβιομηχανία εξαρτάται από τις εκπομπές ρύπων και την πρόοδο της ηλεκτροκίνησης η παρουσία ενός V12 ακούγεται κάπως παράταιρη.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της BMW δήλωσε στο βρετανικό περιοδικό Top Gear ότι ο V12 μπορεί να κρατηθεί στην παραγωγή το αργότερο μέχρι το 2023. Παρ’ όλα αυτά θα κάνουν κάθε προσπάθεια στο να τον βελτιώσουν έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα και πιο αυστηρά δεδομένα σχετικά με τις εκπομπές ρύπων.

Αυτό σημαίνει ότι η νέα σειρά 7 ίσως και να είναι το τελευταίο μοντέλο της BMW που θα εφοδιάζεται με αυτόν τον σπουδαίο κινητήρα. Κάτι που ήδη θα έχει συμβεί με τον V12 της Mercedes S-Class που και αυτός θα πάρει τον δρόμο της αποστρατείας μετά από την παρούσα γενιά της κορυφαίας Mercedes.

Αν πάντως καταφέρει να επιβιώσει και παρά την ασκήμια της η “επτάρα” θα είναι η μοναδική επιλογή με V12 μοτέρ.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Η ύπαρξη της μεγάλης μάσκας εξυπηρετεί θέματα τεχνολογικών λύσεων και όχι αισθητικής. Το μέγεθος της μάσκας πρωτίστως εξυπηρετεί σκοπούς ψύξης του υπερμεγέθους κινητήρα και δευτερευόντως μειώνει την οπισθέλκουσα Cx.
    Η διαπερατότητα του αέρα στην περιοχή της μάσκας δεν επιτρέπει την δημιουργία στάσιμης κατάστασης του αέρα, μειώνοντας την μετωπική αντίσταση, και συνεπώς και την συνολική οπισθέλκουσα

    1. Δεν διαφωνώ αλλά και πάλι θεωρώ πως είναι too much. Ποιός ξέρει αισθητικά ίσως να είδαν πως της βολβο πουλάει η εμφατική μάσκα. Σημεία των καιρών, η επόμενη θα είναι σφραγισμένη έτσι και αλλιώς αχαχα :-)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!