NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θερμαινόμενες ζώνες ασφαλείας εξελίσσει η Mercedes

Προκειμένου να κάνει την παραμονή στο αυτοκίνητο πιο ευχάριστη η γερμανική εταιρία έχει σκοπό να λανσάρει θερμαινόμενες ζώνες ασφαλείας.

Οι θερμαινόμενες ζώνες βρίσκονται στην φάση της εξέλιξης (το πιο πιθανό είναι να τις δούμε στη νέα S-Class) και διαθέτουν ειδικές διόδους κατά μήκος και δίχως να αυξάνεται το πάχος του ώστε να ζεσταίνονται τις ψυχές περιόδους. Στόχος της Mercedes δεν είναι μονάχα η επιπλέον άνεση για τους επιβάτες, αλλά και η χρήση των ζωνών ασφαλείας από περισσότερους.

Ειδικά στις χώρες με ψυχρά κλίματα ο οδηγός δεν χρειάζεται να φορά το χοντρό πανωφόρι του για να αποφύγει μια κρύα ζώνη ασφαλείας. Οι τελευταίες παραμένουν το βασικό στοιχείο για την ασφάλεια των επιβατών στο αυτοκίνητο.

Ακόμη και σήμερα υπάρχουν αρκετοί οδηγοί που αρνούνται πεισματικά να χρησιμοποιούν την ζώνη. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το 15% των οδηγών στις ΗΠΑ δεν κάνει χρήση της ζώνης ενώ το ποσοστό αυτό κυμαίνεται πολύ πιο πάνω στην πρώτη παγκοσμίως αγορά σε πωλήσεις, σε αυτή της Κίνας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!