NEA

BMW & Jaguar Land Rover: Συνεργασία για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

H συνεργασία τους που ανακοινώθηκε επίσημα μεταξύ της BMW και της ινδικής Tata στην οποία ανήκει πλέον η βρετανική εταιρία.

Η συμφωνία αφορά στην από κοινού εξέλιξη ηλεκτρικών μονάδων κίνησης, σε μία προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης μέσα στην ερχόμενη δεκαετία. Οι νέες ηλεκτρικές μονάδες κίνησης θα εξελίσσονται μαζί αν και θα βασίζονται κατά κύριο λόγο στην τεχνογνωσία της BMW.

Το BMW Group διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη και παραγωγή αρκετών γενιών ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης, από το 2013 που λανσάρισε το πρωτοποριακό BMW i3. Από την άλλη, η Jaguar Land Rover επέδειξε τις δυνατότητές της σε αυτό τον τομέα με το λανσάρισμα της Jaguar I-Pace και των plug-in υβριδικών μοντέλων της.

Η πιο προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης του BMW Group μέχρι σήμερα, ενσωματώνει τον ηλεκτροκινητήρα, τη μετάδοση και τα ηλεκτρονικά ισχύος σε μία μονάδα. Επιπλέον, ο ηλεκτροκινητήρας δεν απαιτεί σπάνιες γαίες, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στο BMW Group να μειώσει την εξάρτησή του από τη διαθεσιμότητά τους, καθώς συνεχίζει να διευρύνει συστηματικά τη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων του.

Η 5ηγενιά BMW eDrive θα μπει του χρόνου στην iX3 (ένα ηλεκτρικό SUV) και σε μοντέλα των Jaguar Land Rover. Το κέντρο εξέλιξης θα βρίσκεται στο Μόναχο και θα στελεχώνεται από μηχανικούς και τον δύο εταιριών, ενώ η παραγωγή των ηλεκτρικών συστημάτων θα γίνεται από την κάθε εταιρία χωριστά στις δικές της εγκαταστάσεις.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο μεταβατικό στάδιο. Θεωρούμε τη συνεργασία ως κλειδί της επιτυχίας, και στον τομέα του εξηλεκτρισμού. Στο ‘πρόσωπο’ της Jaguar Land Rover, βρήκαμε έναν εταίρο, του οποίου οι απαιτήσεις από τα συστήματα ηλεκτροκίνησης επόμενης γενιάς ταιριάζουν πολύ με τις δικές μας. Μαζί, έχουμε την ευκαιρία να ικανοποιήσουμε πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες των πελατών, μειώνοντας τους χρόνους εξέλιξης και φέρνοντας οχήματα και προηγμένες τεχνολογίες ταχύτερα στην αγορά», δήλωσε ο Klaus Fröhlich, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, στον τομέα της Εξέλιξης.

Όπως φαίνεται οι δρόμοι των BMW και Land Rover διασταυρώνονται και πάλι μετά την πώληση της δεύτερης από την πρώτη στην Ford.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!