NEA

To νέο Cupra Leon θα είναι υβριδικό;

Η νέα γενιά Seat Leon και η κορυφαία του εκδοχή Cupra Leon θα παρουσιαστούν επίσημα στην Φρανκφούρτη, αυτό τον Σεπτέμβριο.

Για τη νέα γενιά Leon έχουμε ήδη γράψει και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες θα το δούμε αρχικά με τους κινητήρες  βενζίνης 1.0 TSI και 1.5 TSI (εδώ και με έκδοση mild hybrid), καθώς και με ντίζελ (ίσως και με το νέο 1.5 TDI, ειδάλλως με τον 1.6 TDI).

Επίσης η νέα γενιά θα έχει και plug-in υβριδική έκδοση με ηλεκτρική αυτονομία στα περίπου 50 χιλιόμετρα. Σημαντική θα είναι η μείωση βάρους, κάτι που έχει θετικές επιδράσεις τόσο στην κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων όσο και στα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, πέρα από μια crossover έκδοση και το ηλεκτρικό που θα βασίζεται στο VW ID.3, θα δούμε και τις top εκδόσεις με τα σήματα της ανεξάρτητης πλέον Cupra. Πιθανότατα θα υπάρξουν δύο εκδόσεις.

Το συμβατικό Cupra Leon θα κινείται από μια δίλιτρη τετρακύλινδρη TSI έκδοση 300 ίππων και 400 Nm που χρησιμοποιείται ήδη στο Cupra Ateca και που θα δούμε και στο επόμενο Golf R. Θα υπάρχει και ένα plug-in υβριδικό Cupra Leon με το σύστημα του πρωτότυπου Cupra Formentor, με συνδυαστική απόδοση 245 ίππων και ηλεκτροκίνηση για περίπου 50 χιλιόμετρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!