NEA

BMW: Χασούρα κερδών και κόψιμο μοντέλων

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε πτώση της κερδοφορίας της κατά 20% για το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς.

Την σημαντική πτώση οι ιθύνοντες της εταιρίας την αποδίδουν στην επένδυση και στο κόστος της παραγωγής για τα ηλεκτροϋβριδικά μοντέλα, καθώς και στις τεχνολογίες για την μείωση των εκπομπών ρύπων. Γενικότερα η BMW θα έχει σημαντική μείωση της κερδοφορίας της για το 2019.

Κάτι που θα σημάνει την κατάργηση αρκετών μοντέλων και ειδικότερα από την στιγμή που η αξία των μετοχών της εταιρίας είναι στο -47% σε σχέση με το 2015, όπως αναφέρει η Automotive News. Αιτία και η τακτική που χάραξε ο Harald Kruger, ο οποίος αποχωρεί τον Αύγουστο.

Έτσι, τα μοντέλα που έχουν ήδη κοπεί είναι η τρίθυρη Σειρά 1 και η Σειρά 3 GT, ενώ θα ακολουθήσουν η Ζ4 (πολύ χαμηλές πωλήσεις), η Σειρά 2 Cabriolet, η Σειρά 7 (θα συνεχίσει η Long), η Σειρά 8 (η GranCoupe θα παραμείνει) κ.α., σύμφωνα με το Automobile Mag. Ο λόγος είναι πως τα κενά αυτά θα τα καλύψουν τα νέα ηλεκτρικά που έρχονται.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!