NEA

H Dacia ετοιμάζει υβριδικό SUV και ένα ηλεκτρικό μοντέλο!

Αυτό θα είναι το πρώτο υβριδικό μοντέλο ενώ μέσα στην επόμενη τριετία θεωρείται σχεδόν σίγουρη και η παραγωγή ενός ηλεκτρικού!

Ο λόγος είναι πολύ απλός και αφορά στην μείωση του μέσου όρου του CO2 με τα αυστηρά και χαμηλότερα όρια που θα ισχύσουν από το 2021. Έτσι, ακόμη και η Dacia θα πρέπει να μειώσει το μέσο όρος της εισάγοντας ηλεκτροϋβριδικές εκδόσεις στην γκάμα της.

Για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται τίποτα επίσημα αλλά ο υπεύθυνος πωλήσεων της Renaullt, ο Olivier Murguet, δήλωσε στην Automotive News πως κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο για την Dacia και πως θα πρέπει να μπει και αυτή στην ηλεκτρική εποχή. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να δούμε κάποια φτηνότερη εκδοχή του νέου Zoe με τα σήματα της ρουμανικής εταιρίας.

Από την άλλη, με τις κατάλληλες μετατροπές στην πλατφόρμα, ένα υβριδικό Duster (η ένα μικρότερο μιας και τα επόμενα Dacia θα βασίζονται στο πάτωμα του Clio) θα μπορούσε να υπάρξει με την διάταξη του plug-in Captur ή του E-Tec του Clio, όπως αναφέρει το Bloomberg. Ήδη κάποιες φωτογραφίες με ένα κατά πάσα πιθανότητα ηλεκτρικό πρωτότυπο σε δοκιμές στην Σουηδία έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Το βασικό ζήτημα για την Dacia θα είναι να παρουσιάσει το φτηνότερο ηλεκτρικό, αλλά και το φτηνότερο υβριδικό SUV της αγοράς. Κάτι που μπορεί να πετύχει η εταιρία και να διατηρήσει τις τιμές πώλησης σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επίπεδα. Υπενθυμίζεται πως το Duster θα το δούμε και σε pickup έκδοση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!