ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ford: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από ένα κομβόι με 1.326 Mustang!

Εκπρόσωποι όλων των γενιών -από το 1964, όταν και λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το θρυλικό μοντέλο της εταιρείας, μέχρι και σήμερα– συγκεντρώθηκαν στις 7 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Lommel Proving Ground της Ford καταγράφοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη παρέλαση με οχήματα Mustang.

Το προηγούμενο ρεκόρ συνάντησης 960 Mustang καταγράφηκε στην πόλη Toluca του Μεξικού στις 3 Δεκεμβρίου του 2017. Φέτος, 1.326 Mustang από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της πίστας δοκιμών της Ford στο Βέλγιο, αποτίνοντας φόρο τιμής στο εμβληματικό της μοντέλο. Για την καταγραφή του νέου ρεκόρ, το κομβόι των αυτοκινήτων κινήθηκε απρόσκοπτα διατηρώντας μια απόσταση ανά όχημα όχι μεγαλύτερη των 20 μέτρων, ενώ στη συνεχεία οχήματα και οδηγοί συμμετείχαν σε μία ειδική «χορογραφία» για να γιορτάσουν την 55η επέτειο της θρυλικής Mustang.

Attraction της εκδήλωσης, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, ήταν η πτήση πάνω από τις εγκαταστάσεις του Lommel Proving Ground του μαχητικού αεροσκάφους P51 Mustang που χάρισε το όνομά του στο σπορ μοντέλο της Ford.

Αυτή τη στιγμή στο Βέλγιο πωλούνται περισσότερες Mustang ανά κάτοικο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης – γι’ αυτό και το Lommel Proving Ground της Ford ήταν η τέλεια επιλογή για να υποστηρίξει την προσπάθεια της εταιρείας να καταρρίψει ένα ακόμα ρεκόρ. Η Mustang ήταν το παγκόσμιο best-seller μοντέλο στην κατηγορία σπορ κουπέ αυτοκινήτων για τέταρτη συνεχή χρονιά το 2018. Η άνοδος συνεχίστηκε και το πρώτο εξάμηνο του 2019, καθώς την περίοδο αυτή καταγράφηκαν 5.500 πωλήσεις Mustang στην Ευρώπη, επίδοση αυξημένη κατά 3,7% σε σύγκριση με την ίδια περσινή περίοδο.


Lommel Proving Ground

Στο Lommel Proving Ground η Ford αναπτύσσει και βελτιώνει τόσο τις τεχνολογίες, όσο και τις οδηγικές επιδόσεις των οχημάτων της στην Ευρώπη. Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν μία επιφάνεια 3.22 km² περιλαμβάνοντας πίστες δοκιμών συνολικού μήκους 80 km, από τις οποίες κάποιες είναι σχεδιασμένες για να προσομοιώνουν δημόσιους δρόμους, ενώ άλλες έχουν διαφορετικής ποιότητας οδοστρώματα που δίνουν τη δυνατότητα στους μηχανικούς να αξιολογούν τα χαρακτηριστικά χειρισμού του οχήματος, το απόδοσή του στο φρενάρισμα, το κράτημά του στις στροφές και τα επίπεδα άνεσης που παρέχει.

Πάνω από 100 εργαζόμενοι του Lommel Proving Ground υποστήριξαν εθελοντικά την όλη εκδήλωση, αλλά και την προσπάθεια της Ford να καταρρίψει ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!