NEA

Η Μέρκελ ενισχύει την ηλεκτροκίνηση στην Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε από το 2023 να υπάρξουν νέα και πιο δελεαστικά οικονομικά κίνητρα για την αγορά των «φτηνότερων» ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τιμή έως τις 40.000€.

Οι αντιδράσεις των οικολογικών οργανώσεων και οι μεγάλες διαδηλώσεις είχαν αποτέλεσμα και η κυβέρνηση Μέρκελ θα επισπεύσει την μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση με διάφορους τρόπους. Ο ένας είναι ο γνωστός της πριμοδότησης με έξτρα οικονομικά κίνητρα και μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη.

Ο άλλος είναι και λίγο εκβιαστικός αφού θα συνδυαστεί με αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων (αρχικά ανακοινώθηκε τουλάχιστον 3 λεπτά το λίτρο) ώστε το αγοραστικό κοινό να αποθαρρυνθεί από την βενζίνη και το ντίζελ και να προσανατολισθεί προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επίσης, τα city-cars θα βγαίνουν μόνο ως ηλεκτρικά αφού η παραγωγή τους ως συμβατικά δεν θα είναι κερδοφόρα για τους κατασκευαστές.

Παράλληλα, σε ένα πλάνο 54 δισεκατομμυρίων ευρώ για την μείωση των εκπομπών CO2 περιλαμβάνεται η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου ώστε να περιοριστεί η χρήση των αεροπορικών γραμμών. Το πακέτο περιλαμβάνει και την αναβάθμιση κατοικιών στην χώρα για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσής τους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!