NEA

Αλλάζει ξανά τα σχέδιά της η Alfa Romeo για μικρότερα μοντέλα

Είναι τρελοί αυτοί οι Ιταλοί… αλλά αυτή την φορά μάλλον εστιάζουν προς την σωστή κατεύθυνση.

Όπως είπε πρόσφατα ο CEΟ της FCA, ο Michael Manley, η Alfa Romeo πρέπει να εστιάσει σε μικρότερα μοντέλα και να αναθεωρήσει τα πλάνα που είχε εξαγγείλει πέρυσι. Έτσι, με αφορμή και την συγχώνευση με τον όμιλο PSA μπαίνουν στο προγραμματισμό νέα μικρότερα SUV από την Tonale στα οποία περιλαμβάνεται μια plug-in υβριδική έκδοση καθώς και ένα ηλεκτρικό. Αυτά θα τα δούμε το 2021 με 2022.

Λίγο νωρίτερα θα γίνουν τα facelift των Giulia και Stelvio. Πληροφορίες θέλουν μεγάλη ανατροπή στα πλάνα των Ιταλών και να καταργείται η ιδέα μίας σούπερ σπορ C8 όπως και της νέας GTV. Μόλις ολοκληρώσει τον κύκλο της η Giulietta θα μας αποχαιρετίσει και αυτή (αν και μια νέα γενιά πάνω στο επόμενο Peugeot 308 μπορεί να υπάρξει) ώστε να περιοριστούν τα λειτουργικά κόστη και να επανέλθει η μάρκα στην κερδοφορία.

Πάντως ο Manley ξεκαθάρισε πως δεν θα επηρεασθεί η premium κατεύθυνση που έχει πάρει η Alfa Romeo ακόμη και αν εμφανισθούν μικρότερα μοντέλα. Κάτι που είναι πολύ πιθανό από την στιγμή που θα υπάρχουν έτοιμες πλατφόρμες και μηχανικά μέρη από τις Peugeot, Citroen και Opel.

Φυσικά μετά την συγχώνευση αναπυρώθηκαν και πάλι οι φήμες για μια νέα MiTo, έστω και ως crossover. Πάντως, τα σκίτσα που παραθέτουμε είναι μία προσέγγιση του Rafael Corazza η οποία δείχνει πως θα μπορούσε να είναι η νέα MiTo ως αντίπαλος του Audi A1. Στα σκίτσα αυτά υπάρχουν πολλά στοιχεία από την πρώτη γενιά του μοντέλου όπως τα φωτιστικά σώματα, οι τονισμένες καμπύλες του πίσω τμήματος και η έντονη κλίση της οροφής.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!