NEA

Απολύσεις και από την Audi – Σε κρίση η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Η Audi θα προχωρήσει στην περικοπή του 15% του εργατικού της δυναμικού στέλνοντας στο ταμείο ανεργίας 9.500 υπαλλήλους της.

Μετά την BMW η οποία σκοπεύει να απολύσει 6.000 στελέχη της έως το 2022 και την Mercedes που θα προχωρήσει στην περικοπή αρχικά 1.100 θέσεων εργασίας έρχεται και η Audi να ανακοινώσει μία μεγάλο κύμα απολύσεων που θα γίνει σταδιακά έως το 2025 ώστε να εξοικονομηθούν έως 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα οποία θα επενδυθούν στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και στην παραγωγή νέων ηλεκτρικών μοντέλων, ενώ παράλληλα θα προκύψουν έως 2.000 νέες θέσεις εργασίας. Η Audi (όπως η Mercedes κ.α.), όπως και ολόκληρο το VW Group, ταλανίζεται ακόμη από το τεράστιο κόστος των dieselgate αποζημιώσεων.

Επίσης, μεγάλο κύμα απολύσεων έχουν εξαγγείλει πολλές εταιρίες, όπως η Schaeffler ή η Continental με την τελευταία να έχει ανακοινώσει περίπου 5.000 περικοπές θέσεων έως το 2028.

Όπως έχουμε γράψει η ηλεκτροκίνηση θα αλλάξει το πρόσωπο και τον τρόπο λειτουργίας της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Κάθε ριζική αλλαγή απαιτεί προσαρμογές και θυσίες με χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας. Οι οποίες, ωστόσο, θα αναπροσαρμοστούν και αναπληρωθούν με τα χρόνια από νέες που θα δημιουργούν οι νέες τεχνολογίες και εξελίξεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!