NEA

Η Γερμανία προσπέρασε τη Νορβηγία στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Μέχρι και το μήνα Νοέμβριο πρωταθλήτρια στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν η Γερμανία με 57.533 πωλήσεις έναντι 56.893 που σημειώθηκαν στη Νορβηγία.

Εδώ και πολλά χρόνια η Νορβηγία αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και η χώρα με τις περισσότερες πωλήσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, αυτή είναι η πρώτη φορά που μια άλλη χώρα σημειώσει περισσότερες EV πωλήσεις από τη Νορβηγία, από το 2010 όταν είχε παρουσιαστεί το Nissan Leaf.

Η Νορβηγία προσφέρει πολλά κίνητρα για να αγοράσει κανείς ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ σε παρόμοιες δελεαστικές πριμοδοτήσεις έχει προχωρήσει και η Γερμανία η οποία υποστηρίζει την αυτοκινητοβιομηχανία της για να ξεπεράσει την ρετσινιά του dieselgate. Επίσης, τις πωλήσεις των EV στην Γερμανία ώθησε το boost από την παραγωγή του Tesla Model 3.

Πάντως, το νούμερο των 57.533 ηλεκτρικών ακούγεται μάλλον αστείο για την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον Ευρώπη και ποσοστιαία η Νορβηγία εξακολουθεί να είναι πρωταθλήτρια. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατέχουν μόλις το 3,1% των πωλήσεων επί της ευρωπαϊκής αγοράς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!