NEA

H Τουρκία θα κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό SUV με σχεδίαση Pininfarina

Τα «γειτονικά» μέσα αναφέρουν πως το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας θα είναι ηλεκτρικό και θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο τις επόμενες μέρες.

Φυσικά το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας θα παρουσιάσει ο πολύς Ερντογάν μιλώντας για προστασία του περιβάλλοντος και για «πράσινα» άλογα εν μέσω απειλών και λοιπών αυθαιρεσιών στην Μεσόγειο. Όπως και να ΄χει το θέμα όποιος νόμιζε πως η Τουρκία θα κατασκεύαζε ένα οικονομικό αυτοκίνητο για τον άμοιρο λαό της πέφτει έξω.

Έτσι, η Automobile Joint Venture Group, αποτελούμενη από πέντε από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV που θα φορτίζει σε 10 ώρες και που φυσικά η ονομασία του διατηρείται ακόμη μυστική.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Gürcan Karakaş, διευθύνων σύμβουλος της AJVG, λέει πως η εταιρία του θα χρησιμοποιεί ένα τοπικό δίκτυο αντί του παραδοσιακού δορυφορικού συστήματος GPS. Η μαζική παραγωγή του ηλεκτρικού SUV θα ξεκινήσει τέλη 2021 με τις πρώτες παραδόσεις στα μέσα του 2022. Στόχος είναι η παραγωγή ακόμη πέντε μοντέλων.

Να τους πιστέψουμε; Διότι τα ίδια έλεγαν και πριν από μια πενταετία με το πρόσχημα πως η χώρα έχει χάσει το τρένο για τα συμβατικά αυτοκίνητα και πως τα ηλεκτρικά είναι μονόδρομος. Ακόμη και αν ισχύει κάτι τέτοιο, αν θεωρούν πως από την χώρα τους αυτό που λείπει είναι ένα ηλεκτρικό SUV προφανώς και δεν πάει καθόλου καλά τουρκικό «σύστημα».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!