NEA

Ποιο θα είναι το επόμενο μοντέλο της Tesla;

«Θα έχει ανάλογα ρηξικέλευθη σχεδίαση όπως το Cybertruck, θα είναι κάτι που για πρώτη φορά θα δει ο κόσμος και θα απευθύνεται κατευθείαν στο πάθος».

Αυτά και πολλά άλλα είπε ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας Elon Musk στο πλαίσιο του εγκαινιασμού του Gigafactory 3, το οποίο βρίσκεται στην Σαγκάη της Κίνας. Μάλιστα ο Musk είχε ιδιαίτερα κέφια αφού έδωσε ένα ακόμη σόου που περιλάμβανε μέχρι και πιρουέτες.

Πάντως, άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξει ένα νέο μοντέλο για την Tesla το οποίο πιθανότατα θα τοποθετείται κάτω από το Model 3 και λογικά θα είναι φτηνότερο. Ούτως ή άλλως η Tesla χρειάζεται ένα πιο mainstream μοντέλο ώστε να αντιμετωπίσει την ευρωπαϊκή επίθεση που ετοιμάζουν οι κατασκευαστές στα ηλεκτρικά.

Για παράδειγμα το ID.3 της Volkswagen ξεκινά την εμπορική του πορεία την άνοιξη και το σίγουρο είναι πως θα αποσπάσει μεγάλο μερίδιο από την Tesla. Έτσι, ο Musk πρέπει να λανσάρει ένα νέο entry level μοντέλο (έστω και αν μοιάζει στο ελάχιστο με το Cybertruck) που θα πετύχει μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων και θα ενισχύσει το ταμείο της εταιρίας του.

Και από την στιγμή που το Gigafactory 3 θα πάρει μπροστά στους επόμενους μήνες με δυνατότητα μέγιστης ετήσιας παραγωγής στα 500.000 αυτοκίνητα το χρόνο υπάρχει πολύς χώρος μιας και εκεί προβλέπονται 250.000 Model 3 και Y. Επίσης, σε μερικά χρόνια θα προστεθεί και η λειτουργία του νέου εργοστασίου της Tesla στην Ευρώπη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!