NEA

Honda Civic Type R Limited Edition για 100 μόλις τυχερούς [vid]

Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε μια νέα συλλεκτική έκδοση του καυτού Type R με συνολική παραγωγή στα 1.000 αυτοκίνητα.

Ωστόσο, μόλις τα 100 από αυτά θα είναι διαθέσιμα για την Ευρώπη αφού η ζήτηση για το Civic Type R είναι πολύ ισχυρή τόσο στην ιαπωνική όσο και στην αμερικανική αγορά (εδώ θα πάνε 600 αυτοκίνητα). Πρόκειται για μια ειδική έκδοση στο πρότυπο του αιώνιου αντιπάλου, του Renault Megane RS Trophy. Και σε αυτή την λογική οι ειδικοί της Honda έχουν προχωρήσει σε γενναία περικοπή βάρους που φτάνει τα 47 κιλά σε σχέση με το Type R GT.

Κάτι που επιτεύχθηκε με την χρήση υλικών ελαφρού βάρους, την αφαίρεσε ηχομονωτικών υλικών, την αντικατάσταση των τροχών με 20άρες της BBS με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2. Η οροφή και το πάνω μέρος της φτερούγας είναι σε μαύρο ενώ το κίτρινο του αμαξώματος στολίζουν κόκκινες λεπτομέρειες.

Στο Type R Limited Edition η ισχύς του δίλιτρου VTEC Turbo παραμένει στα ίδια επίπεδα με την ισχύ στους 320 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και η ροπή στα 400 Nm στις 2.500-4.500 σ.α.λ. Ακόμη και έτσι οι Ιάπωνες θεωρούν πως θα καταφέρουν να ανακτήσουν τα σκήπτρα στο Nürburgring και να κάνουν ένα καλύτερο χρόνο από την επίδοση του 7:40,1 που έχει σημειώσει ο τωρινός βασιλιάς του Ring, το Renault Megane R.S. Trophy-R.

Παράλληλα η Honda ανακοίνωσε την έκδοση Type R GT με διάφορες αναβαθμίσεις του σασί καθώς και την έκδοση Civic Type R Sport Line η οποία έχει ένα πιο ήπιο setup για καθημερινή χρήση. Νέο είναι και το σύστημα τηλεμετρίας LogR, το οποίο μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!