NEA

Ποιο μοντέλο κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις το VW Golf;

Το Renault Clio είναι αυτό που το μήνα Οκτώβριο και προτού σκάσει ο κορωνοϊός σημείωσε το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων στην Ευρώπη.

Η διαφορά μπορεί να μην ήταν μεγάλη αλλά όταν ένα supermini καταφέρνει να εκτοπίσει έστω και για ένα μήνα το Golf τότε το γεγονός αυτό αποτελεί από μόνο του μια είδηση. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της Jato Dynamics το Renault Clio σημείωσε 24.914 πωλήσεις και το VW Golf έφτασε τις 24.735.

Αύξηση πωλήσεων σημείωσε το Fiat Panda στην πέμπτη θέση με συν 10% σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, ενώ όσο και αν φαίνεται παράξενο, στην δεκάδα δεν υπήρχε ούτε ένα SUV! H πτώση για το πρώτο δίμηνο ήταν της τάξης του 7% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Η μοναδική κατηγορία με θετικό πρόσημο είναι αυτή των ηλεκτροϋβριδικών, αλλά παρόλο που τα ποσοστά ανεβαίνουν ο όγκος πωλήσεων παραμένει χαμηλός και μη κερδοφόρος για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Πάντως, η πανδημία που καλπάζει μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να οδηγήσει την αγορά σε ιστορικά χαμηλά για την τρέχουσα δεκαετία με μεγάλες απώλειες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!