NEA

Garage Italia: Από το ηλεκτρικό Panda στην ηλεκτρική Spider!

Τελευταία βλέπουμε συνεχώς να αυξάνονται τα «κρούσματα» εξηλεκτρισμού κλασικών αυτοκινήτων.

Έτσι, από την Jaguar E-Type, το VW T5, τον Σκαραβαίο και την πιο πρόσφατη Alfa Romeo GTelectric ένα ακόμη πολύ όμορφο κλασικό αυτοκίνητο θα ξεντεριστεί και στην θέση του θερμικού κινητήρα θα μπει ένα ηλεκτρικό.

Η Garage Italia είναι μια γνωστή για τις μετασκευές της εταιρία, όπως στην περίπτωση μιας σπέσιαλ Pagani. Το τελευταίο διάστημα το έχει ρίξει και στις μετατροπές παλιών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά, όπως η Duetto Icon-e, η οποία βασίζεται στην 4η και τελευταία γενιά της Spider.

Στοιχεία για το σύστημα πρόωσης δεν υπάρχουν ακόμη αλλά όπως μπορούμε να δούμε θα υπάρχει και μια σκληρή διάφανη οροφή, νέοι προφυλακτήρες, LED φωτιστικά σώματα, μεγαλύτεροι τροχοί, αναδιπλούμενες λαβές στις πόρτες, νέο εσωτερικό με νέα καθίσματα κ.α.

Μια ακόμη μετατροπή που έχει ανακοινώσει η Garage Italia είναι το πρώτο Panda του Giorgetto Giugiaro. Το οποίο ανήκε στον εγγονό του Gianni Agnelli, τον Lapo Elkan, ο οποίος αποφάσισε να μετατρέψει συνολικά πέντε σε ηλεκτρικά και το καθένα να έχει μια συγκεκριμένη προσέγγιση.

Το πρώτο ονομάζεται «Pandina Jones» Car& Vintage Edition και το βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες. Τα υπόλοιπα τέσσερα Panda 4×4 της Garage Italia που αναμένονται είναι τα Panderis, Pandoro, Pand’Art και 00Panda.

Ο ηλεκτροκινητήρας -το όλο σύστημα έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με το Newtron Group- που είναι άμεσα συνδεδεμένος με το κιβώτιο. Η τελική φτάνει τα 115 χλμ./ώρα με αυτονομία 100 χλμ. Για την ηλεκτρική Spider προφανώς θα χρησιμοποιηθεί κάτι ισχυρότερο. Όπως ένα ηλεκτρικό Fiat 124 Spider που μετατράπηκε στην Αμερική και κοστίζει 127.000 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!