NEA

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Nissan!

Το ηλεκτρικό Ariya παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Τόκιο το 2017 και από τα όσα γνωρίζουμε έχει πάρει και την έγκριση για να προχωρήσει στην παραγωγή.

Μάλιστα τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Ariya ήταν να γίνουν στον τελικό του Champions League αλλά λόγω κορωνοϊού όλα τα πλάνα πάνε πίσω προς τα τέλη του 2020. Πάντως, το Ariya θα κυκλοφορήσει κανονικά στην Ευρώπη από το νέο έτος (μαζί με το νέο Qashqai, φέτος το νέο X-Trail) και θα τοποθετείται πολύ πιο πάνω από το Leaf με μία τιμή στις 50.000 – 60.000 ευρώ και απέναντι σε άλλα ηλεκτρικά SUV όπως το Ford Mach E.

Τα σκίτσα που βλέπετε διέρρευσαν από το γραφείο ευρεσιτεχνιών της Ιαπωνίας και μας δείχνουν πως θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Nissan. Αν και διατηρούνται αρκετά από τα βασικά στοιχεία του πρωτότυπου έχουν μερικές μικρές διαφορές που δείχνουν ότι μάλλον πρόκειται για το μοντέλο παραγωγής.

Όπως για παράδειγμα τα μικρά φωτιστικά σώματα που υπάρχουν στα κάθετα ανοίγματα του προφυλακτήρα εμπρός και τα οποία είναι μάλλον φώτα ομίχλης. Στο πλάι οι γραμμές παραμένουν σχεδόν απαράλλαχτες με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις σε ότι αφορά την θέση για την τροφοδοσία σε ρεύμα και τους μικρότερους τροχούς.

Με μια πρώτη ματιά βλέπουμε πως το δάπεδο του Ariya είναι εντελώς επίπεδο για καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά. Το μήκος του θα βρίσκεται στα 4,6 μέτρα, το ύψος στα 1,63 μέτρα και το φάρδος σα 1,92 μέτρα. Η παραγωγή του αναμένεται μέσα στο 2021, με αυτονομία πάνω από τα 480 χιλιόμετρα, ενώ θα υπάρχουν εκδόσεις με ένα ή δύο ηλεκτροκινητήρες για τετρακίνηση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!