NEA

Νέο teaser για τη Lamborghini SCV12

Όπως όλα δείχνουν, δεν θα αργήσει η ώρα που η Lamborghini θα παρουσιάσει το νέο της μοντέλο. Έναν «ταύρο» σχεδιασμένο αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.

Αυτό τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί η Ιταλική εταιρία στο επίσημο site της. Σε πρώτο πλάνο φιγουράρει η μορφή της νέας SCV12, μέσα στα pits μίας πίστας και μαζί ακολουθεί η προτροπή «Παρουσίαση Νέου Μοντέλου Μείνετε Συντονισμένοι». Προφανώς οι άνθρωποι της St. Agatha έχουν δημιουργικό οίστρο. Δεν πάνε παρά λίγες εβδομάδες που παρουσίασαν την περιορισμένης παραγωγής Sian roadster και τώρα επανέρχονται δριμύτεροι με ένα ακόμα νέο μοντέλο.

Όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα, η SCV12 θα εφοδιάζεται με τον ισχυρότερο V12 που κατασκεύασε ποτέ η Lamborghini. Το χωρητικότητας 6,5 λίτρων σύνολο θα αποδίδει 830 ίππους, στέλνοντας όλη την ισχύ αποκλειστικά στους πίσω τροχούς! Δεν γνωρίζουμε πολλά για τις επιδόσεις και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, ξέρουμε όμως ότι δανείζεται το κιβώτιο ταχυτήτων της αγωνιστικής Huracan Super Trofeo Evo, διαθέτει monocoque πλαίσιο από ανθρακονήματα, pushrod αναρτήσεις, τροχούς από μαγνήσιο και μία φτερούγα πίσω που προσφέρει περισσότερη αρνητική άντωση από αυτή ενός αγωνιστικού της κατηγορίας GT3. A, δεν αναφέραμε και ότι όλο το project το τρέχει το Squadra Corse, αγωνιστικό τμήμα της εταιρίας.

Οπτικά παρουσιάζει ενδιαφέρον η εισαγωγή αέρα του κινητήρα, στην οροφή, καθώς και τα μικρά φωτιστικά σώματα μπροστά. Από τη στιγμή που δεν πρόκειται να πάρει άδεια κυκλοφορίας σε δρόμο, προφανώς και κάποια πράγματα είναι περιττά… Ένα ακόμα σημείο που αξίζει προσοχής είναι αυτός ο αεροδυναμικός πίσω διαχύτης. Στις παλαιότερες εικόνες δεν εμφανιζόταν έτσι, οπότε έχει πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε την τελική μορφή του αυτοκινήτου, όταν αυτό παρουσιαστεί.

Με δεδομένο τώρα ότι η ιταλική φίρμα πρόσφατα γιόρτασε την παραγωγή 10.000 Urus, ανεβάζοντας σε επίπεδα ρεκόρ τις πωλήσεις της, ελπίζουμε η SCV12 να μην μείνει απλά ένα ακριβό παιχνίδι επιφανών πελατών. Αντ’ αυτού, να βρει το δρόμο της για την παραγωγή ενός hypercar, ικανού να εισάγει τη Lamborghini στη νέα εποχή του Le Mans.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button