NEA

Θα σας άρεσε το νέο Citroen C3 να είναι κάπως έτσι;

H νέα γενιά θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή του χρόνου και θα διαθέτει και ηλεκτρική έκδοση.

Για φέτος η Citroen θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στο ολοκαίνουργιο C4 που θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας από τον ερχόμενο Δεκέμβριο και μετά. Το νέο C4 θα δώσει το νέο σχεδιαστικό στίγμα της Citroen και πάνω σε αυτό βασίστηκε ο ταλαντούχος ανεξάρτητος σχεδιαστής Kleber Silva για να μας παρουσιάσει την δική του εκδοχή.

Και όπως μπορούμε να δούμε πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα που θα μπορούσε να περάσει έτσι όπως είναι στους δρόμους. Με κυρίαρχο στοιχείο τη νέα μάσκα και το ιδιαίτερο πίσω ανάγλυφο που λογικά θα υιοθετηθεί και στην Aircross εκδοχή που θα κυκλοφορήσει ένα χρόνο αργότερα (το 2022).

Photos/ renderings: Kleber Silva

Μέχρι τώρα αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η 4η γενιά του μοντέλου θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMP (στην οποία βασίζονται τα νέα Peugeot 208 και Opel Corsa) για τις συμβατικές εκδόσεις στα 1.200 κ.εκ. με ήπια υβριδική τεχνολογία. Είναι αμφίβολο αν θα δούμε και τον 1.500άρη diesel με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της Aisin.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η ηλεκτρική έκδοση που θα βασίζεται στο σύστημα πρόωσης των e-208 και Corsa-e. Έτσι, το e-C3 θα έχει μπαταρία 50 kWh που θα προσφέρει αυτονομία περίπου 330 km. Ο ηλεκτροκινητήρας θα αποδίδει 136 PS και 260 Nm και λογικά θα είναι το αυτό με την χαμηλότερη τιμή στην «αδερφή» τριπλέτα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button