NEA

Volvo: «Οι κινητήρες καύσης βρίσκονται πολύ κοντά στο τέλος τους»

Η σουηδική εταιρία πιστεύει πως τα νέα δεδομένα της ηλεκτροκίνησης έρχονται ταχύτερα από τις εκτιμήσεις και βλέπει ένα κοντινό μέλλον με EV.

Σε συνέντευξή του που παραχώρησε ο CEO της Volvo, Håkan Samuelsson, ανέφερε μεταξύ άλλων πως το νέο XC90 που θα παρουσιαστεί το 2022 θα είναι το τελευταίο μοντέλο της μάρκας που θα έχει κινητήρες καύσης. Αν υποθέσουμε σε ένα οκταετή κύκλο τότε μπορούμε να υποθέσουμε πως η Volvo από τις αρχές της δεκαετίας του 2030 δεν θα έχει συμβατικές εκδόσεις.

Ο Samuelsson επισήμανε ότι μετά τον κύκλο του επόμενου XC90 η όλη γκάμα της Volvo θα είναι μηδενικών ρύπων και θα χτίζεται σταδιακά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια. Το πρώτο ηλεκτρικό της μάρκας είναι το XC40 Recharge του οποίου η παραγωγή ξεκίνησε πρόσφατα.

Βέβαια ο CEO της Volvo δεν ξέχασε να τονίζει πως «…τα πάντα εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα οι πελάτες θα θέλουν να μπουν σ’ αυτή τη νέα εποχή και πόσο γρήγορα θα ανταποκριθούν οι εταιρίες για την δημιουργία υποδομών». Η Volvo πάντως θέλει να προχωρήσει πιο γρήγορα και να γίνει πλήρως ηλεκτρική πριν το επιβάλλουν οι κυβερνήσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Όχι μόνον υπάρχει μέλλον στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά οι κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι η μοναδική λύση για την μείωση των αερίων του θερμοκηπίου. Επαναλαμβάνω τα λεγόμενα μου με κεφαλαία.ΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!