NEA

Audi: «Υπάρχει μέλλον για τους κινητήρες καύσης, ακόμη και για τους diesel»

Παρόλο που το VW Group και μαζί η Audi ανακοινώνουν συνεχώς εξηλεκτρισμένα νέα πλάνα και μοντέλα αντιμετωπίζουν με πιο ρεαλιστική οπτική την επόμενη ημέρα.

Σε δήλωση που έκανε ο CEO της Audi, Markus Duesmann, στην Automotive News Europe είπε μεταξύ άλλων πως μέχρι να πέσει η αυλαία υπάρχει πολύ μέλλον για τους κινητήρες καύσης. Ακόμη και για τους κινητήρες diesel τους οποίο θεωρεί πως είναι οι αποδοτικοί στους εσωτερικής καύσης.

Μάλιστα ανέφερε πως υπάρχουν πολλοί πελάτες τους που λατρεύουν τους diesel. Ωστόσο, οι αυστηροί κανονισμοί έχουν κάνει την παραγωγή αυτών των κινητήρων πιο ακριβή με αποτέλεσμα να περιοριστούν στα μεγαλύτερα κυβικά και στις μεγαλύτερες κατηγορίες.

O CEO της εταιρίας αναφέρει κάτι που έχει γίνει ήδη αντιληπτό, δηλαδή πως ο θάνατος των κινητήρων καύσης αποτελεί ένα δυνατό εργαλείο σε διάφορες πολιτικές αντζέντες αλλά δεν θα γίνει ταυτόχρονα σε όλα τα μέρη. Για παράδειγμα στην Ευρώπη το ντίζελ θα εξακολουθήσει να πουλά (έστω και πάνω από τα 2.000 κυβικά) , ενώ σε άλλες αγορές η βενζίνη θα βασιλεύει για δεκαετίες ακόμη (όπως στις ΗΠΑ).

Δεν γνωρίζουμε αν η δήλωση της έγινε τυχαία, αλλά συνέπεσε με την αντίθετη στάση της Volvo που σε βάθος δεκαετίας έχει ως στόχο να τερματίσει εντελώς την διάθεση μοντέλων με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης. Εσείς τι λέτε πως θα γίνει; Παρακάτω παραθέτω την δική μου άποψη…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!