NEA

PSA: Τέλος τα βενζινοκίνητα citycars!

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και δεν θα υπάρξει διάδοχο μοντέλο για τα Citroen C1 και Peugeot 108. Τουλάχιστον στην μορφή που τα γνωρίζουμε σήμερα.

Μετά το τέλος της συνεργασίας του ομίλου PSA με την Toyota (η οποία θα συνεχίσει να κατασκευάζει το Aygo) ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο πως ο όμιλος PSA θα προσανατολιζόταν στην αντικατάσταση των συμβατικών citycars με μελλοντικά ηλεκτρικά. Μάλιστα το Reuters αναφέρει πως η απόφαση είχε παρθεί πριν γίνει η συγχώνευση με την FCA.

Και πέρα από το ότι τα ηλεκτρικά citycars έχουν μεγαλύτερο νόημα, οι βασικοί λόγοι ήταν το διαζύγιο με την Toyota που σήμαινε σημαντικό κόστος εξέλιξης και παραγωγής και αύξηση του μέσου όρου των εκπομπών ρύπων (σε σχέση με την EV επιλογή).

Προς το παρόν δεν υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για το τι θα κάνουν από την PSA, αλλά από την στιγμή που υπάρχει το σύστημα πρόωσης του Fiat 500 θα μπορούσε να υποστηριχτεί ένα ηλεκτρικό citycar τόσο για την Citroen όσο και για την Peugeot. Θα μπορούσε να το δει κανείς και ως και ανταλλακτική κίνηση για ένα νέο Punto θα βασίζεται στα συμβατικά/ ηλεκτρικά Opel Corsa και Peugeot 208.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!