NEA

Το επόμενο Mazda 2 θα είναι ένα Toyota Yaris!

H είδηση έγινε γνωστή στη διάρκεια μιας παρουσίασης της Mazda σχετικά με τα πρόσφατα οικονομικά της αποτελέσματα.

Ένας από τους βασικούς στόχους της Mazda στην Ευρώπη είναι να μειώσει το μέσο όρο της εκπομπής CO2 της γκάμας της και ένας τρόπος είναι να συνεργαστεί ακόμη πιο πολύ με την Toyota. Έτσι, το νέο Mazda 2 που θα κυκλοφορήσει εκτός απροόπτου μέσα στην επόμενη διετία (το αργότερο έως το 2023) θα βασίζεται στο νέο Toyota Yaris και συγκεκριμένα στην υβριδική του έκδοση.

Επόμενο είναι το νέο Mazda 2 να παράγεται στο εργοστάσιο της Toyota που βρίσκεται βόρεια της Γαλλίας, σύμφωνα με το βρετανικό Autocar. Αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο της συνεργασίας των δύο εταιριών στην Ευρώπη (στις ΗΠΑ είχαν πάει άπατα τα 2 που βασίστηκαν στο προηγούμενο Yaris), οι οποίες θα προχωρήσουν και στην συμπαραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όσο για την Toyota φαίνεται πως στην σκακιέρα των συμμαχιών κάνει πολύ έξυπνες κινήσεις με «πράσινο» όπλο της τον χαμηλότερο μέσο όρο CO2 στην Ευρώπη. Μια από αυτές είναι η διάθεση μοντέλων της στην Suzuki που μάλλον ζορίζεται για την παραμονή της στην Ευρώπη (το Jimny το «τελείωσε», έχει δανεικές Corolla/  Swace και RAV4/ Across). Δίχως να ξεχνάμε το πόσο επωφελήθηκε με την Supra απέναντι στην BMW Z4 που πάτωσε εμπορικά, και τώρα με την περίπτωση του Mazda 2.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!