NEA

Το SUV της Smart θα έχει ίδια πλατφόρμα με τα Volvo!

Μετά την εξαγορά της Smart από την Geely άνοιξε ο δρόμος για το πρώτο SUV της μάρκας που θα βασίζεται στο νέο πλαίσιο SEA για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ούτε και εγώ δεν θυμάμαι εδώ και πόσα χρόνια γράφαμε για το πρώτο SUV της Smart. Τελικά, αυτό θα παρουσιαστεί το 2022 και σε πρώτη φάση θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας και περίπου την ίδια περίοδο στην Ευρώπη.

Η Geely (στην οποία ανήκει το 50% της Smart και περίπου το 10% της Daimler) χρειάζεται πολύ το Smart SUV ώστε να ενισχύσει την εικόνα της στην κινεζική αγορά, ενώ στην Ευρώπη η Smart θα διευρύνει την παρουσία της έχοντας πάντοτε ως βάση την μικρή κατηγορία και το ForTwo.

Πρόσφατα η Geely είχε παρουσιάσει την πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture) στο Πεκίνο, την οποία θα χρησιμοποιήσει και η Volvo για τα XC10 και XC20. Πάνω στην ίδια και σε μια μικρότερη εκδοχή θα βασιστούν τόσο τα νέα Fortwo και Forfour, όσο και το SUV της μάρκας.

Κοινός παρονομαστής είναι πως η πλατφόρμα θα υποδέχεται μόνο ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης, θα προσφέρει εξαιρετικά μικρούς προβόλους, η μπαταρία του θα βρίσκεται στο δάπεδο και θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή εκμετάλλευσής εσωτερικών χώρων.

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε την πλατφόρμα SEA πάνω στην οποία θα βασιστεί το SUV της Smart. Τέλος να πούμε πως η Geely μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην Mercedes αφού τα επόμενης γενιάς προσθιοκίνητα της δεν θα έχουν κινητήρες Renault αλλά μοτέρ που θα εξελιχθούν με τους Γερμανούς και τους Κινέζους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!