NEA

Μάθετε τους κινητήρες που θα έχει το νέο Nissan Qashqai!

To νέο Qashqai θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας το καλοκαίρι και θα έχει μόνο υβριδικές εκδόσεις. Ήπιες και… βαριές!

Μέχρι τώρα η Nissan μας έχει αποκαλύψει κάποιες φωτογραφίες με καμουφλάζ καθώς και το πολύ ενδιαφέρον ταμπλό του νέου Qashqai. Από τις τελευταίες πληροφορίες που γνωρίζουμε είναι πως το μήκος του νέου αμαξώματος θα είναι αυξημένο κατά 3,5 εκατοστά, φαρδύτερο κατά 3,2 εκ. και ψηλότερο κατά 2,5 εκ., ενώ το μεταξόνιο θα είναι μεγαλύτερο κατά 20 χιλιοστά.

Στην γκάμα των κινητήρων θα διατηρηθεί ο turbo των 1.300 κ.εκ. αλλά θα έχει mild hybrid σύστημα 12V (αντί για 48βολτο που έχει υψηλότερο κατασκευαστικό κόστος) με μικρή επιβάρυνση βάρους (μόλις 22 κιλά). H έκδοση 1.3 DiG-T με το 12V ALiS (Advanced Lithium-ion battery System) θα έχει δύο εκδόσεις: στους 140 και στους 160 ίππους, με την ισχυρότερη έκδοση να έχει και τετρακίνηση. Θα υπάρχουν εξάρια χειροκίνητα κιβώτια ή αυτόματα CVT.

H πιο αποδοτική έκδοση θα είναι η πλήρως υβριδική ePower που δεν έχει σχέση με του Renault Captur E-Tech και δεν θα είναι plug-in. Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση αλά ιαπωνικά όπου έχουμε ένα παράλληλο σύστημα (όπως αυτό των παλιότερων Chevrolet Volt/ Opel Ampera, τύπου range extender) στο οποίο ο κινητήρας βενζίνης λειτουργεί ως γεννήτρια για να φορτίζει μια μπαταρία. Δηλαδή δίχως να κινεί τους τροχούς αφού αυτό το κάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Το ePower έχει ήδη κάνει ντεμπούτο στο νέο Note στην Ιαπωνία και γνωρίζει μεγάλη απήχηση. Στο Qashqai θα έχει περίπου 50% ισχυρότερο ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ περίπου 190 ίππων και ισχυρότερο κινητήρα καύσης (στα 1.500 κ.εκ. με 160 ίππους, αλλά δεν έχει σημασία επειδή δεν θα εμπλέκεται στην κίνηση του αυτοκινήτου).

Το υβριδικό Qashqai ουσιαστικά κινείται από το ηλεκτρικό μοτέρ και θα συμπεριφέρεται όπως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ωστόσο, παρόλο που θα υπάρχουν e-move προγράμματα κίνησης, δεν θα μπορεί να θεωρηθεί EV επειδή περιστασιακά θα λειτουργεί ο βενζίνης.

TECHNICAL SPECIFICATIONS

   

1.3-petrol (HR13)
12V ALiS
Micro Hybrid

e-POWER
(1.5-petrol MR15)

   

6MT

6MT

CVT

 
   

140PS 2WD

160PS 2WD

160PS
2WD/
4WD

e-POWER

Power

PS (kW)

140 (103)

160 (117)

190 (140)

Torque

Nm

240

260

270

330

Wheel drive

 

2WD

2WD

2WD / 4WD

2WD

Length

mm

4425

 

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!