ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσημο: Το SSC Tuatara με 455,3 χλμ./ώρα είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής!

Η SSC North America τελικά κατάφερε στο αεροδιαστημικό κέντρο Kennedy στην Φλόριδα να στέψει το Tuatara ως ότι ταχύτερο με τέσσερις τροχούς.

Τελικά το SSC Tuatara κατάφερε μετά από τρεις προσπάθειες να κατοχυρώσει το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής. Η πρώτη προσπάθεια είχε γίνει τον Οκτώβριο στη Νεβάδα αλλά είχε αμφισβητηθεί η μέτρηση, ενώ μια δεύτερη που έγινε αργότερα ήταν αποτυχημένη λόγω μηχανικού προβλήματος.

Τελικά, η SSC απέφυγε το ρεζιλίκι και κατάφερε να πιάσει τον μέσο όρο των δύο περασμάτων στα 455,3 χλμ./ώρα. Ωστόσο, το ρεκόρ αυτό επισκιάζεται από τη πρώτη προσπάθεια αφού είναι πολύ κάτω από τα 500+ χλμ./ώρα που είχαν διατυμπανίσει οι Αμερικάνοι.

Συγκεκριμένα, έγιναν δύο περάσματα. Σε αυτό με κατεύθυνση προς το νότο με μέγιστη ταχύτητα τα 460,4 χλμ./ώρα και στο πιο γρήγορο προς την αντίθετη κατεύθυνση με 450,1 χλμ./ώρα. Οι επιδόσεις καταγράφηκαν επίσημα με όργανα μέτρησης της Racelogic (VBox), της Life Racing, της Garmin, και της IMRA (International Mile Racing Association).

Έτσι διαμορφώθηκε το ρεκόρ των 455,3 χλμ./ώρα που ξεπερνά το προηγούμενο της Koenigsegg με 447,19 χλμ./ώρα που είχε επιτευχθεί με το Agera RS το 2017.

Τέλος να πούμε πως η Bugatti Chiron είχε φτάσει τα 490,484 χλμ./ώρα αλλά το ρεκόρ της δεν πιστοποιήθηκε επειδή στην πίστα Ehra-Lessien το πέρασμα προς την αντίθετη κατεύθυνση θεωρήθηκε επικίνδυνο για τα λάστιχα. Και για να κατοχυρωθεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ απαιτούνται δύο περάσματα, το ένα με αντίθεση κατεύθυνση από το άλλο και με μικρή χρονική διαφορά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!