NEA

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο με το Tesla Autopilot σε λειτουργία

Το Tesla Model S που έπεσε σε δέντρο και εν συνεχεία έπιασε φωτιά φαίνεται να λειτουργούσε με το Auto Pilot.

Με ένα Tesla Model S να ταξιδεύει σε λειτουργία Autopilot δύο άνδρες έχασαν την ζωή τους όταν το αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου χτες το βράδυ σε μία στροφή στο Τέξας. Το S Model με έτος κατασκευής 199 έπεσε σφόδρα πάνω σε ένα δέντρο και στη συνέχεια οι μπαταρίες του πήραν φωτιά. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες χρησιμοποίησαν 105.000 λίτρα νερού επί τέσσερις ώρες για να σβήσουν την φωτιά.

Ενώ η αστυνομία δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, τα στοιχεία μέχρι στιγμής δείχνουν ότι «κανείς δεν οδηγούσε το όχημα τη στιγμή της σύγκρουσης”, σύμφωνα με μαρτυρίες. Οι δύο μεσήλικες άνδρες βρέθηκαν ο ένας στο κάθισμα του συνοδηγού και ο άλλος στο πίσω κάθισμα υποδηλώνοντας ότι το αυτοκίνητο λειτουργούσε με τη λειτουργία «αυτόνομης οδήγησης» της Tesla, όπως αναφέρουν μεγάλα αμερικανικά sites.

Η λειτουργία Autopilot της Tesla αποτελεί εδώ και πολύ καιρό θέμα διαμάχης στην αυτοκινητοβιομηχανία. Συγκεκριμένα, επειδή το σύστημα επιτρέπει στα αυτοκίνητα Tesla να οδηγούν, να επιταχύνουν και να φρενάρουν μέσα σε λωρίδες κυκλοφορίας στους αυτοκινητόδρομους και παρόλο που δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ένα ολόκληρο ταξίδι δίχως ανθρώπινη συμβολή το σύστημα δεν έχει σχετικές ασφαλιστικές δικλείδες.

Παρακάτω η απάντηση του Elon Musk για το περιστατικό, στο οποίο προφανώς και φέρουν ευθύνη οι επιβαίνοντες του Model S απο την στιγμή που δεν βρισκόταν κανείς στη θέση οδήγησης.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button