NEAPINED

Είναι ψεύτικο το βίντεο του Autopilot της Tesla;

Αυτό αποκαλύπτουν δύο πρώην μηχανικοί της Tesla για το βίντεο που είχε δώσει στην δημοσιότητα πριν από μία πενταετία η αμερικανική εταιρία.

Τo Autopilot και ειδικότερα το βίντεο που είχε δώσει στην δημοσιότητα η Tesla το 2016 είχε εντυπωσιάσει τους πάντες. Τελικά ήταν τόσο μπροστά η Tesla στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης; Ίσως όχι και τόσο όσο διαφήμιζε αφού στην Γερμανία είχε κατηγορηθεί για παραπλάνηση κοινού. Από την άλλη, πρόσφατα ανακοινώθηκε πως η Mercedes τάπωσε την Tesla με το Drive Pilot, ως ο πρώτος κατασκευαστής που πήρε παγκόσμια έγκριση για την αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3.

Πρόσφατα, μία είδηση έκανε το γύρο του κόσμου με αφορμή ένα άρθρο των New York Times, στο οποίο δύο πρώην μέλη από την ομάδα μηχανικών αποκαλύπτουν (ανώνυμα επειδή φοβούνται τις επιπτώσεις στην καριέρα τους) πως το βίντεο που δείχνει το Autopilot να λειτουργεί άψογα είναι ψεύτικο. Και αυτό επειδή υπάρχουν πολλά μονταρισμένα και κομμένα σημεία με το αυτοκίνητο να έχει επαφές με αντικείμενα, να βγαίνει στο αντίθετο ρεύμα και να δυσλειτουργεί. Μάλιστα, υπάρχει σημείο όπου η λήψη του GPS και η διαδρομή είναι ίδια αλλά σε διαφορετικό χρόνο.

Σίγουρα, μια τόσο νέα τεχνολογία δεν μπορεί να λειτουργεί άψογα. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να σημειωθεί στο βίντεο και όχι να αναρτηθεί ένα «πειραγμένο». Μάλιστα, όταν ο Musk είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο του 2016 το Autopilot 2.0 ακόμη και η ομάδα των μηχανικών του είχε μείνει έκπληκτοι όταν είπε σε συνέντευξη τύπου πως όλα τα αυτοκίνητα θα έχουν πλήρη εξοπλισμό για να κινούνται αυτόνομα.

Προς το παρόν ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk πουλά ακόμη περισσότερες από τις μετοχές του με την τιμή να βρίσκεται πάνω από τα 1.000 δολάρια και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να παρακολουθεί στενά όλες τις δραστηριότητες.

Πάντως, ο Musk λέει πως σκέπτεται να παραιτηθεί και να γίνει influencer. Και ως πατέρας έξι παιδιών είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού του πλανήτη και πως η υπογεννητικότητα απειλεί τον ανθρώπινο πολιτισμό. Αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέρονται, τρελά και παλαβά ορισμένες φορές, τουϊτάρει ο πολύς Musk από το αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Εσείς, συμφωνείται με τα όσα λέει; Πιστεύτε πως η χρηματιστηριακή εικόνα της Tesla είναι υγιής; Ποιο είναι το μέλλον της Tesla;

Κεντρική φωτογραφία: marketrealist.com
φωτογραφία: marketrealist.com

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Άκατανόητο το σχόλιο του Μασκ για τον Υπερπληθυσμό : το 2040 , μόνο η Νιγηρία θα έχει πληθυσμό όσο οι ΗΠΑ, και λίγο λιγότερο από την Ευρώπη. Δηλαδή τα projections για τον παγκόσμιο πληθυσμό είναι εφιαλτικά. ΟΚ η Δύση+Κίνα+Ιαπωνία έχει υπογεννητικότητα, αλλά το υπόλοιπο 70% του πλυθυσμού αυξάνει και πληθαίνει. Δεν θα έχει πρόβλημα ο Μασκ να βρεί εργαζόμενους νέους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!