NEA

Honda: Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα υπάρχουν για πολλά χρόνια ακόμη

Παρά την τάση προς την ηλεκτροκίνηση, ο CEO της Honda, Toshihiro Mibe, υποστηρίζει πως οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα μπορούν να παράγονται ακόμη και μετά το 2040.

Ο Mibe ασχολείται με την εξέλιξη θερμικών κινητήρων εδώ και 30 χρόνια και προφανώς η ηλεκτροκίνηση δεν είναι κάτι που συμπαθεί. Όμως όπως λέει ο ίδιος, πρέπει τα προσωπικά του αισθήματα να είναι άσχετα από την πορεία της εταιρίας.

Η Honda έχει ρεαλιστικές προσδοκίες για την ηλεκτροκίνηση, με τον Mibe να επισημαίνει ότι τα αυτοκίνητα επιδόσεων, τα φορτηγά και άλλα βαρέα οχήματα θα έχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης για αρκετό καιρό ακόμα.

Πάντως, η Honda είναι αδύνατο να μην ακολουθεί τις εξελίξεις και ήδη έχει ανακοινώσει μία επένδυση τουλάχιστον 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030 ώστε τα υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά να αποτελούν το 40% των πωλήσεων της μάρκας έως το τέλος της δεκαετίας.

Στα πλάνα της Honda για την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης περιλαμβάνεται και η επένδυση σε ένα δίκτυο φόρτισης παρόμοιο με τους Superchargers της Tesla. Ταυτόχρονα, η Honda έχει συνεργασίες για την κατασκευή μπαταριών με την LG Energy Solution στο Οχάιο, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στα μελλοντικά εργοστάσια ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρίας στη Βόρεια Αμερική.

Παράλληλα, εξελίσσει τις δικές τις ηλεκτρικές πλατφόρμες οι οποίες θα μπουν στην παραγωγή σε μοντέλα μετά το 2026. Μέχρι τότε, η Honda θα αποκτήσει το 2024 δύο νέα ηλεκτρικά SUV, το Honda Prologue και το Acura ZDX που θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της GM Spring Hills.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. τότε γιατί δεν υπάρχουν βενζινοκίνητες εκδόσεις; Μόνο στην Ελλάδα δεν υπάρχουν; Ρώτησα στην αντιπροσωπεία για το νέο civic (έχω παλιότερο) και μου είπε μόνο ηλεκτρικά βγαίνουν πλέον και ούτε πρόκειται να ξαναυπάρξουν. Έπεσα σε άσχετο υπαλληλο; Άγνωστο. Απογοήτευση. Πάμε σε άλλη μάρκα με βαριά καρδιά, όταν θα χρειαστεί να αποχωριστώ το civic. Απορώ γιατί μερικές αυτοκινητοβιομηχανίες πάνε καρφί στα βράχια… Αν δεν το καταλάβουν σύντομα, θα είναι πολύ αργά – αν δεν είναι ήδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!