NEAPINED

Αγορά αυτοκινήτου: 10 από τα πιο value for money μοντέλα

Η αγορά ενός καινούριου αυτοκινήτου κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι. Ειδικά στην εποχή που ζούμε, απόρροια της οικονομικής στενότητας, κάθε αγορά ενός καταναλωτικού αγαθού περνάει από το οικογενειακό ζύγι.

Και δικαίως θα πούμε από τη μεριά μας. Για τους περισσότερους, η αγορά του νέου αυτοκινήτου μάλλον φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός, αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει το γηραιότερο στόλο οχημάτων στην ΕΕ.

Και πως θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, αφού το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι από το χαμηλότερο στην ΕΕ και την ίδια στιγμή οι τιμές των νέων οχημάτων είναι ακριβότερες και από αυτές της Γερμανίας της Γαλλίας και πάει λέγοντας, αφού ο ειδικός φόρος κατανάλωσης τις εκτοξεύει στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση στο Caroto παραθέτουμε κάποια αυτοκίνητα που θεωρούμε ότι το VFM (value for money), δηλαδή η  άριστη σχέση ποιότητας και τιμής βρίσκεται στο βέλτιστο επίπεδο. Πλέον είναι αξίωμα ότι τα αυτοκίνητα είναι ακριβά  και θα ακριβαίνουν όσο εξελίσσονται. Άρα υπό το πρίσμα αυτό σας παραθέτουμε τα εξής οχήματα:

Nissan Qashqai: από 24.990 ευρώ

Κατά τη γνώμη μου πάντα, η πρώτη επιλογή που κάνει πράξη το “VFM” αφορά το Nissan Qashqai, που με την έκπτωση που πρόσφατα ανακοίνωσε η εισαγωγική της,  πραγματικά είναι μια καλή επιλογή. 140 ίπποι στα 1300 κυβικά με ήπια υβριδική κίνηση είναι ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει στην κατηγορία του. Αν το οδηγήσετε κιόλας, θα καταλάβετε την υπεροχή του Nissan Qashqai.

Skoda Kamiq 1.0 TSI 95 PS: από 19.900 ευρώ

Η δεύτερη επιλογή μας θεωρούμε ότι είναι το Skoda Kamiq 1.0 TSI 95 PS Ambition. Το ιδανικό crossover που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός SUV με οικογενειακούς χώρους. Με τιμή 19.900 ευρώ και 4 χρόνια εγγύηση είναι μια εξαιρετική επιλογή, αφού αν το οδηγήσετε θα νοιώσετε ότι το Kamiq είναι στην αφρόκρεμα της οδηγικής απόλαυσης.

Dacia Sandero Stepway: από 18.540 ευρώ

Το Sandero Stepway με τιμή 18.540 ευρώ είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτούς που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους. Αν μάλιστα επιλέξετε και τον κινητήρα LPG του διπλού καυσίμου/ υγραερίου έχετε εκτοξεύει το VFM στον ουρανό. Στιβαρό & ευέλικτο crossover είναι μια λύση στη μικρομεσαία κατηγορία, αφού με τιμή πολύ κάτω από τα 20.000 ευρώ είναι το φθηνότερη σε σχέση με τους ανταγωνιστές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στερείται πλεονεκτημάτων.

Suzuki Vitara: από 19.580 ευρώ

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Vitara. Ακόμα και στη φτωχή έκδοση το Suzuki Vitara με τιμή κάτω από τα  20.000 ευρώ είναι μια ασυναγώνιστη τιμή για την κατηγορία. Με τον κινητήρα 1.4 Boosterjet 129 hp Hybrid εξασφαλίζει εξαιρετικές επιδόσεις  και συνάμα οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου. Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα θα μπορούσε να ήταν και το πρώτο VFM αυτοκίνητο της αγοράς, αλλά λόγω του ό,τι βρίσκεται στη δύση της πορείας του, το τοποθετούμε εδώ.

Volkswagen Taigo: από 22.400 ευρώ

Με τις τιμές των VW Golf να έχουν πάρει την ανηφόρα  έρχεται το Sport SUV της Volkswagen, το Taigo και να υπενθυμίζει γιατί κάποτε η γερμανική εταιρία έφτιαχνε αυτοκίνητα για τον λαό. Με 22.400 ευρώ οδηγείς ένα πραγματικό VW  και το απολαμβάνεις. Φοράει τον γνωστό κινητήρα 1.0 TSI 95 PS που αν και λίγος για το συγκεκριμένο αμάξωμα, δεν θα σε απογοητεύσει.

Kia XCeed: από 25.590 ευρώ

Στη λίστα δεν θα μπορούσε να μην είναι τα κορεάτικα οχήματα, με το Kia XCeed να επαναπροσδιορίζει την εμπειρία οδήγησης ενός crossover. Με 160 άλογα και τιμή 25.590 € είναι μια πρόταση που αξίζει να δείτε και κατά τη γνώμη μας κάνει πράξη το VFM αφού κοιτάει κατάματα ανταγωνιστές σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Και επειδή του έχουμε πρόσφατα οδηγήσει, το ήπια υβριδικό σύστημα που φέρει κάνει εξαιρετική οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου.

Hyundai i30 Tourer: από 24.290 ευρώ

Παραμένοντας στην Κορέα μεριά, το Hyundai i30 TOURER αλλά και γενικότερα η σειρά των i30 έχουν κάτι από γερμανική εσάνς και για εσάς που δεν θέλετε να ξοδεύσετε μια περιουσία και θέλετε 160 άλογα δεν θα χρειαστεί να δώσετε μια περιουσία για να το αποκτήσετε. Παραμένοντα στο Hyundai i30 TOURER, με τους άπλετους χώρους, και την έκδοση Turbo 48V Hybrid η τιμή των 24,290€ είναι πολύ ανταγωνιστική, όταν κάποιοι άλλοι προσφέρουν αντίστοιχες τιμές για οχήματα πόλεις (στις πλούσιες πάντα εκδόσεις)

Ford Focus 1.0 EcoBoost mΗΕV: από 26.670 ευρώ

Αν δεν είχα οδηγήσει τη συγκεκριμένη έκδοση με τα 125 άλογα που αποδίδει ο 1.0 EcoBoost mΗΕV, θα έλεγα ότι είναι πολλά για Ford τα 26.670 ευρώ.  Αλλά αν το οδηγήσετε είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξετε γνώμη. Είναι ένα εξαιρετικό fun to drive όχημα με κορυφαία οδηγική συμπεριφορά, που συναντάς σε φίρμες που χρειάζεται να δαπανήσεις πολλά παραπάνω. Η οικονομία καυσίμου είναι εξαιρετική, ενώ οι χώροι του δεν είναι μικρότεροι από τα SUV, που σαρώνουν στις πωλήσεις.

Renault Arkana: από 26.680 ευρώ

Το Renault Arkana που πλέον διατίθεται από 26.680€. Η παρούσα έκδοση με την έκπτωση προσφέρεται με ένα ήπια υβριδικό σύνολο 1,3 λίτρων βενζίνης, με 140 ίππους και συνδυάζεται  με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Όταν πριν από λίγο καιρό το εν λόγω μοντέλο κόστιζε 30.000 ευρώ η παρούσα έκδοση πραγματικά είναι  μια ευκαιρία για όσους αναζητούν εμφάνιση και άνεση ενός μεγάλου αυτοκινήτου. Όταν μάλιστα έχεις στο μυαλό σου ότι με τα ίδια χρήματα παίρνεις το Honda Jazz, καταλαβαίνεις ότι τα 26.680 € του Renault Arkana είναι ευκαιρία…

Dacia Spring: από 25.000 ευρώ

Το Dacia Spring είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάζεται από τη ρουμανική αυτοκινητοβιομηχανία Dacia, η οποία ανήκει στον γαλλικό όμιλο Renault. Πρόκειται για ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα που στοχεύει στην προσφορά μιας οικονομικής λύσης για την ηλεκτροκίνηση που έχει μια απλή σχεδίαση και προσφέρει βασικές λειτουργίες κινητικότητας. Έχει ηλεκτρικό κινητήρα και μπαταρία που παρέχει αυτονομία στα πλαίσια της καθημερινής χρήσης. Η εισαγωγή του Dacia Spring στην αγορά αποτελεί μια προσπάθεια να προσφέρει προσιτές επιλογές ηλεκτρικής κινητικότητας, καθιστώντας το προσιτό για μεγαλύτερο κοινό. Πρόσφατα, ανανεώθηκε και αναμένεται με λογικά υψηλότερη τιμή πώλησης.

ΜG 4: από 32.250 ευρώ

Στην τελευταία θέση τοποθετούμε το κινέζικο MG, μιας και η εποχή της ηλεκτροκίνησης καλώς η κακώς είναι εδώ. Το MG 4 Electric είναι η φθηνότερη πρόταση σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που με την έκπτωση από το πρόγραμμα κινούμαι ηλεκτρικά εκκινεί κάτω από 25.000 ευρώ. Καθόλου άσχημα για αυτούς που θέλουν να ανέβουν στο τραίνο της ηλεκτροκίνησης. Το κινέζικο MG 4 διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Τη βασική Excite με τον ηλεκτροκινητήρα των 170 ίππων στον πίσω άξονα και την μπαταρία των 51 kWh και την πιο πλούσια Exclusive με το μοτέρ των 204 ίππων και 250 Nm που διαθέτει μπαταρία  64 kWh. Πρόκειται για ένα τίμιο ηλεκτρικό όχημα που κοιτάει στα ίσα τους ανταγωνιστές του.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!